Politika

Krievijas Valsts domes deputāts ieteicis Ukrainai dzēst no konstitūcijas sadaļu par Krimu

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Valsts domes deputāts Ruslans Bālbeks
Krievijas Valsts domes deputāts Ruslans Bālbeks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes deputāts Ruslans Bālbeks aicina Ukrainas politiķus "nelolot neizpildāmas ilūzijas" un nekrāpt tautu ar pretenzijām uz Krimu.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Krievijas Valsts domes deputāts Ruslans Bālbeks ieteicis kolēģiem Ukrainas parlamentā ieviest grozījumus Ukrainas konstitūcijā, izslēdzot no tās 10. nodaļu "Krimas Autonomā Republika".

Крым, замок Ласточкино гнездо - Sputnik Latvija
Eirovīzijas videoprezentācijā Ukraina parādīja Krievijas Krimu

"Ņemot vērā pašreizējo situāciju un Krimas statusu Krievijā, Ukrainas konstitūcija ir novecojusi par trim gadiem. Darba grupai nāktos nevis domāt par Konstitūcijas 10. nodaļas papildinājumiem un grozījumiem, bet gan izdarīt grozījumus un izslēgt to, pretējā gadījumā valsts pamatlikums atgādina "feiku" vien," — politiķis pauda aģentūrai RIA Novosti.

Ruslans Bālbeks aicināja Ukrainas politiķus "nelolot neizpildāmas ilūzijas" un nekrāpt tautu ar pretenzijām uz Krimu. "Visi spekulāciju mēģinājumi ap Krimas statusu Ukrainā nenovedīs ne pie kādiem tiesiskiem rezultātiem," — uzsvēra deputāts.

Iepriekš Ukrainas prezidenta oficiālā tīmekļa parstāvniecība informēja par to, ka tiek veidota darba grupa, kas izstrādās ierosinājumus Ukrainas konstitūcijas grozījumiem un papildinājumiem jautājumā par Krimas Autonomo Republiku (pamatlikuma 10. nodaļa). Darba grupā iekļauti vadošie Ukrainas zinātnieki — eksperti konstitūcijas jautājumos un tautas deputāti — parlamenta frakciju pārstāvji. Darba grupas pirmā sēde notiks 22. maijā.

Ziņu lente
0