Politika

ASV Kongresā atbalstīta komitejas izveide pretdarbībai Krievijai

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasЗдание конгресса США, архивное фото
Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Kongresa Pārstāvju palāta piekrita izveidot speciālu komiteju pretdarbībai tā saucamajai "Krievijas slepenajai ietekmei".

RĪGA, 4. maijs — Sputnik. ASV Kongresa Pārstāvju palāta piekrita izveidot speciālu komiteju, kuras mērķis būtu pretoties tā saucamajai "Krievijas slepenajai ietekmei", teikts vienā no kopējā valsts budžeta 2017. finanšu gada projekta nolikumiem, vēsta RIA Novosti.

Dokumenta uzsvērts, ka "aktīvi pasākumi" cita starpā ietver "slepenu tiešraidi, manipulācijas ar medijiem, dezinformāciju, ietekmes aģentu finansēšanu, ofensīva rakstura rosināšanu un pretizlūkošanu, slepkavības, teroraktus".

ASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Obama apsolījis atbildēt uz Krievijas iejaukšanos vēlēšanās ASV

Pārstāvju palāta trešdien pieņēma grozījumus pašreizējā finanšu gada budžetā, kas beidzas 30. septembrī. Par dokumentu, iepriekš saskaņotu ar demokrātu un republikāņu līderiem, nobalsoja nepieciešams palātas locekļu skaits. Plānotā finansējuma apjoms sasniegs 1,1 triljonus dolāru.

Debates par tā saucamo Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās sākās pēc demokrātu partijas kandidātes Hilarijas Klintones sakāves. Pie tam ASV nekad nav uzrādījušas nekādus pierādījumus tam, ka Krievija būtu ietekmējusi priekšvēlēšanu sacīkstes rezultātus.

ASV prezidents Donalds Tramps nosauca paziņojumus par Krievijas iejaukšanos vēlēšanās viņa atbalstam par "smieklīgiem". Viņš vairākkārt skaidrojis, ka viņa politiskie pretinieki demokrāti cenšas ar šīm apsūdzībām apšaubīt vēlēšanu rezultātus un noņemt no sevis atbildību par zaudējumu.

Maskavā kategoriski noliedz apsūdzības par iejaukšanos ASV iekšējās lietās. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosaucis šādus apgalvojumus par "absolūti nepamatotiem".

Ziņu lente
0