Politika

Krievijas ĀM: ES destruktīvā politika nav sabojājusi KF un Somijas attiecības

© Sputnik / Вадим АнцуповФлаги России и Финляндии.
Флаги России и Финляндии. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES destruktīvās politikas ietekmi Krievijas un Somijas attiecībās izdevies, pateicoties uzkrātajai pieredzei un pragmatiskajai pieejai, teikts Krievijas Ārlietu ministrijas komentārā.

RĪGA, 4. maijs — Sputnik. Krievijas un Somijas attiecības ir labas, neskatoties uz nelabvēlīgo politisko fonu un ES destruktīvo rīcību, ko atbalsta arī Helsinkos, teikts Krievijas ĀM komentārā, ko tā publicējusi savā vietnē pirms ārlietu ministra Sergeja Lavrova vizītes Somijā, vēsta Sputnik Igaunija.

Maskavas Kremlis. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Foreign Policy: kurš un kāpēc Eiropā baidās no Kremļa

Krievijas ārlietu ministrs dosies darba vizītē uz Somiju 4. maijā. Viņam ieplānotas pārrunas ar Somijas ārlietu ministru Timo Soini, kā arī atsevišķa tikšanās ar valsts prezidentu Sauli Nīniste. 

Krievijas ĀM komentārā vizītes priekšvakarā norādīts, ka Krievijas un Somijas sakariem raksturīgs regulārs politiskais dialogs, kas turpina aktīvi attīstīties. Abu valstu prezidenti – Vladimirs Putins un Sauli Nīniste 2016. gadā tikās divas reizes, kārtējā saruna notika starptautiskās konferences "Arktika – dialoga teritorija" ietvaros šī gada 30. martā Arhangeļskā. Atzīmēts, ka pēc divus gadus ilgas pauzes 2016. gadā atsāktas valdību vadītāju regulārās tikšanās, kas parasti notiek divas reizes gadā.

Nelabvēlīgā politiskā fona un ES destruktīvās politikas ietekmi Krievijas un Somijas attiecībās izdevies, pateicoties gadu desmitos uzkrātajai pieredzei un konstruktīvas mijiedarbības tradīcijai, teikts Krievijas Ārlietu ministrijas komentārā.

Helsinku ainava - Sputnik Latvija
Somija gatavo likumu par ārvalstnieku īpašumā esošās zemes piespiedu izpirkšanu

Tāpat komentārā norādīts, ka Somija nav iestājusies nekādās militārās savienībās, tostarp arī NATO. Socioloģisko aptauju rezultāti liecina, ka Somijas iestāšanos Ziemeļatlantijas aliansē atbalsta tikai ceturtā daļa iedzīvotāju, pret to iebilst aptuveni puse. Šie rādītāji saglabājušies jau vairāk nekā 10 gadus.

Somija nav NATO locekle, taču ir noslēgusi ar aliansi sadarbības līgumu. Vienošanās nesatur militāras palīdzības saistības, kas jāuzņemas, iestājoties NATO, un attiecas uz jomām, kurās valstis jau sadarbojas: militārā sagatavotība, informācijas apmaiņa un izlūkošana.

Ziņu lente
0