Politika

Lielbritānija gatavo likumus, kas ļautu ieviest sankcijas pēc Brexit

© AFP 2023 / Justin TallisПешеход с зонтом в цветах британского флага в Лондоне
Пешеход с зонтом в цветах британского флага в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc mediju domām, jaunie likumi ļaus Lielbritānijai pirmo reizi pašai ieviest nozīmīgas sankcijas attiecībā pret citas valsts tirdzniecību.

RĪGA, 28.aprīlis – Sputnik. Lielbritānija steidzamā kārtā izstrādā jaunus likumus, kuri tai ļautu turpināt ieviest sankcijas attiecībā pret citām valstīm līdz ar citām ES dalībvalstīm pēc Brexit procedūras beigām, ziņo RIA Novosti ar atsauci uz BBC.

Pēc telekanāla datiem, pagājušajā nedēļā britu ministri sāka konsultācijas šajā jautājumā pēc tam, kad ierēdņi sapratuši, ka sankcijas ieviešanas pilnvaru lielākā daļa zudīs pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES. Valdība cer, ka veicamie pasākumi ļaus Lielbritānijai saglabāt šo iespēju.

"Lielbritānijas veiktajiem pasākumiem ir nozīme, tāpēc ka dažas valstis, tostarp Vācija, baidās, ka Brexit izmainīs ES pārrunu līdzsvaru un mudinās tādas valstis kā Itālija un Spānija izteikties par sankciju samazināšanu attiecībā pret Krieviju," — ziņo telekanāls.

Председатель Европарламента Антонио Таяни - Sputnik Latvija
Politika
Eiropas Parlamenta vadītājs devis Londonai padomu Brexit atcelšanai

Konsultācijas sakarā ar jaunajiem likumiem oficiāli startēja pagājušajā piektdienā. Gaidāms, ka jaunais likumprojekts var tikt iesniegts parlamentā pēc vispārējām ārkārtas vēlēšanām valstī 8. jūnijā. "Jaunie likumi ļaus Lielbritānijai pirmo reizi pašai ieviest nozīmīgas sankcijas attiecībā pret citas valsts tirdzniecību," — ziņo BBC.

Lēmumu par izstāšanos no ES briti pieņēma 2016.gada 23.jūnija referenduma laikā. 29.martā Lielbritānija oficiāli uzsāka Lielbritānijas izstāšanās procesu no ES, iesniedzot Eiropadomes vadītājam Donaldam Tuskam atbilstošu paziņojumu. Saskaņā ar Lisabonas līguma 50. pantu par izstāšanos no Eiropas Savienības, Lielbritānijai būs jāizstājas no savienības 2019. gada 29. martā.

Ziņu lente
0