Politika

Tillersons apsolījis Porošenko saglabāt pret Krieviju vērstās sankcijas

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasASV valsts sekretārs Rekss Tilersons
ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telefona sarunā ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons un Ukrainas prezidents Petro Porošenko apsprieduši EDSO monitoringa misijas lielo nozīmi un Minskas protokolu izpildes nepieciešamību.

RĪGA, 24. aprīlis — Sputnik. ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons un Ukrainas prezidents Petro Porošenko telefona sarunā apsprieda situāciju Ukrainā un pret Krieviju vērstās Vašingtonas sankcijas, pastāstīja Valsts departamenta oficiālā pārstāvja amata izpildītājs Marks Toners.

"Valsts sekretārs Tillersons šodien piezvanīja Ukrainas prezidentam Petro Porošenko, lai apspriestu savu neseno vizīti Maskavā un savu signālu Krievijas valdībai, kā arī to, ka Krievijas darbības Ukrainas austrumos rada šķēršļus ASV attiecību uzlabošanai ar Krieviju. Valsts sekretārs uzsvēra, ka Ukrainai ir ļoti svarīgi turpināt reformas un cīnīties pret korupciju," — teikts Tonera paziņojumā.

Tillersons un Porošenko vienojās, kā EDSO īpašā monitoringa misija Ukrainā ir ļoti nozīmīga un visām pusēm, it īpaši zemessargiem, ir jāpilda Minskas protokoli, paziņoja Toners.

Президент Украины Пётр Порошенко - Sputnik Latvija
Porošenko apsolījis savu atbalstu Krimas iedzīvotājiem

"Valsts sekretārs Tillersons no jauna uzsvēra ASV atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai un apstiprināja, ka sankcijas saglabāsies, līdz Krievija atgriezīs Ukrainai kontroli par Krimas pussalu un pilnībā īstenos savas saistības atbilstoši Minskas protokoliem," — piebilda Toners.

Tāpat Tillersons pieņēma Porošenko līdzjūtības apliecinājumus sakarā ar ASV pilsoņa bojāeju EDSO misijas automašīnas sprādzienā. Svētdien patruļa, ko veidoja divas automašīnas, uzsprāga Luganskā. Sprādziena rezultātā gāja bojā ASV pilsonis, kurš strādāja EDSO, turklāt ievainojumus guva Čehijas pilsonis un Vācijas pilsone.

Ziņu lente
0