Politika

Tramps piedāvāja Putinam palīdzību sakarā ar sprādzienu Pēterburgā

© AFP 2023 / MANDEL NGANПрезидент США Дональд Трамп говорит по телефону в овальном кабинете
Президент США Дональд Трамп говорит по телефону в овальном кабинете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tā bija otrā abu valstu vadītāju saruna kopš Trampa stāšanās amatā 20. janvārī.

RĪGA, 4. aprīlis – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien piezvanīja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, lai izteiktu līdzjūtību sakarā ar sprādzienu Sanktpēterburgas metro un apspriestu terorisma apkarošanas jautājumus, ziņo RIA Novosti ar atsauci uz Baltā nama preses dienestu.

"Prezidents Donalds Tramps sarunā ar Krievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Putinu nosodīja uzbrukumu Sanktpēterburgā. Prezidents Tramps izteica visdziļāko līdzjūtību upuriem un viņu tuviniekiem, kā arī Krievijas tautai," – teikts ziņojumā.

"Prezidents Tramps piedāvāja ASV valdības atbalstu atbildes sniegšanai pēc uzbrukuma un vainīgo saukšanai pie atbildības. Prezidents Tramps un prezidents Putins bija vienisprātis par to, ka cīņai pret terorismu ir jābūt apņēmīgai un ātrai," – tiek uzsvērts ziņojumā.

Tā bija otrā abu valstu vadītāju saruna kopš Trampa stāšanās amatā 20. janvārī.

Взрыв в метро в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Sprādziena upuru skaits Sanktpēterburgā pieaudzis līdz 14 cilvēkiem

Pirmdien, ap plkst. 14:30 starp Pēterburgas metro stacijām "Sennaja plošadj" un "Tehnologičeskij institut 2" nogranda sprādziens. Vēl vienu sprādzienu stacijā "Plošadj Vosstanija" izdevās novērst, pateicoties savlaicīgai pašdarināta spridzekļa atrašanai.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu pēc "terorakta" panta, izmeklēšana pārbaudīs arī citas notikuma versijas. Jaunākie Nacionālās pretterorisma komitejas dati liecina, ka terora akta rezultātā bojā gājuši 14 cilvēki, 45 cietušie atrodas slimnīcās. Savukārt Sanktpēterburgas Glābšanas dienesta vadītājs publicējis hospitalizēto sarakstu, kurā ir minēts 51 cilvēks.

Ziņu lente
0