Politika

ASV Valsts departaments nosodīja nesankcionētas akcijas dalībnieku aizturēšanu Krievijā

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasНесанкционированная акция в Москве против коррупции
Несанкционированная акция в Москве против коррупции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nesankcionētas akcijas gaitā Maskavā policija aizturēja ap 500 cilvēku, Valsts departamentā aicināja "nekavējoties atbrīvot visus miermīlīgos protestētājus", atzīmējot, ka "noraizējušies" sakarā ar ziņu par Alekseja Navaļnija arestu. Novērotāji paziņoja par provokatīvu nesankcionētas akcijas dalībnieku uzvedību attiecībā pret Maskavas policiju.

RĪGA, 27.marts – Sputnik. ASV Valsts departaments nosodīja aizturēšanas nesankcionētas akcijas gaitā Krievijā, ziņo RIA Novosti ar atsauci uz aģentūru Reuters.

Pērn Maskavā notika nesankcionēta akcija, pēc policijas datiem, tajā piedalījās līdz 8. tūkstošiem cilvēku. Pēc tiesībsargu informācijas, nesankcionēta gājiena gaitā tika aizturēti ap 500 cilvēku. Viens no policijas darbiniekiem bija traumēts, pēc kārtības sarga ievainošanas tika uzsākta krimināllieta.

Valsts departaments "uzstājīgi nosoda simtiem miermīlīgi protestējošo aizturēšanu svētdien Krievijā", informē Reuters.Kā paziņoja oficiālais iestādes pārstāvis Marks Toners, ASV aicina Krievijas valdību "nekavējoties atbrīvot visus miermīlīgos protestētājus". Pēc Tonera vārdiem, ASV uzskata protestētāju aizturēšanu par "demokrātijas pamatvērtību pārkāpumu".

Сирийский город Хомс - Sputnik Latvija
ASV Valsts departaments draud ar ekstrēmistu uzbrukumiem Krievijai

Nesankcionētu akciju bija organizējis opozicionārs Aleksejs Navaļnijs. Pirms Maskavas varas iestādes atteica 26.marta gājiena organizēšanā Krievijas galvaspilsētas centrā, piedāvājot tā atbalstītājiem alternatīvas vietas, taču tie atteicās. Nesankcionētas akcijas gaitā Navaļnijs tika aizturēts.

Kremlī organizatoru aicinājumu iziet ielās Maskavas centrā nosauca par provokāciju. Dienu pirms akcijas galvaspilsētas policijas vadītājs vērsās pie maskaviešiem ar lūgumu atturēties no dalības nesaskaņotā pasākumā, atgādinot, ka atbildība par drošību, tai skaitā, gulstas uz organizatoriem, par ko viņi tika oficiāli brīdināti.

Krievijas Sabiedriskās palātas pārstāvis Maksims Grigorjevs, kurš atradās nesankcionētajā akcijā novērotāja kārtā, paziņoja, ka gājiena dalībnieki uzvedās provokatīvi attiecībā pret policiju.

"Es redzēju desmitiem arestēto. Turklāt bija sajūta, ka daudzi cilvēki speciāli gribēja būt arestēti, viņi pārkāpa sabiedrisko kārtību, tā vai savādāk uzvedās provokatīvi attiecībā pret policiju. Un policija viņus arestēja otrajā, trešajā, ceturtajā reizē (pēc brīdinājuma – red.), " – paziņoja RIA Novosti Grigorjevs.

Maskavas reģionālās drošības un korupcijas novēršanas departamenta priekšnieks Vladimirs Čerņikovs savukārt paziņoja, ka tiesībsargājošās iestādes rīkojās atbilstoši un profesionāli, neļaujoties likumpārkāpēju provokācijām.

Ziņu lente
0