Politika

Aptauja: pēc pirmajām Francijas prezidenta kandidātu debatēm līderpozīcijas ieņem Makrons

© REUTERS / Regis DuvignauКандидат в президенты Франции Эммануэль Макрон
Кандидат в президенты Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc teledebatēm veiktais pētījums parādīja, ka par līderi kļuvis Makrons. Viņš pirmajā tūrē apdzina partijas "Nacionālā fronte" līderi Marinu Lepēnu.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Bijušais Francijas ekonomikas ministrs Emanuels Makrons ir līderpozīcijā pēc pirmajām Francijas prezidenta kandidātu debatēm, ziņo RIA Novosti ar atsauci uz kompānijas Elabe pētījuma rezultātiem.

Francijas prezidentka kandidāts Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Makrons aicinājis Franciju neuzlabot attiecības ar Krieviju

Debates norisinājās pirmdienas vakarā telekanāla TF1. No 11 augstākā Francijas valsts posteņa kandidātiem tajās piedalījās pieci priekšvēlēšanu aptauju līderi: labējās "Nacionālās frontes" priekšsēdētājs Marinas Lepēnas, partijas "Uz priekšu" līderis, sociālliberālis Emanuels Makrons, centriski labējās partijas "Republikāņi" kandidāts Fransuā Fijons, "Sociālistiskās partijas" pārstāvis Benuā Amons un galēji kreiso pārstāvis, "Nepakļautās Francijas" dibinātājs Žans Luks Melanšons.

Pēc teledebatēm veiktais pētījums parādīja, ka par līderi kļuvis Makrons. Viņš pirmajā tūrē apdzina partijas "Nacionālā fronte" līderi Marinu Lepēnu par 1,5% (26% pret 24,5%). Otrajā vēlēšanu tūrē Makrons atkal guva uzvaru pār Lepēnu (64% pret 46%).

Pirmo reizi Makrona līderpozīcijas pirmajā tūrē parādīja 9. martā aptaujas kompānijas Harris Interactive publiskotie rezultāti. Arī pēc svētdienas Odoxa aptaujas Makrons saglabāja līderpozīcijas pirmajā vēlēšanu tūrē.

Francijas prezidenta vēlēšanas notiks divos etapos, 23. aprīlī un 7. maijā.

Ziņu lente
0