Politika

Polijas ārlietu ministrs aizstāv Trampa rīkojumu par imigrācijas ierobežošanu

© AFP 2023 / Adem AltanМинистр иностранных дел Польши Витольд Ващиковский
Министр иностранных дел Польши Витольд Ващиковский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis norādīja, ka nevienai valstij nav pienākums uzņemt imigrantus un Trampam kā vēlētam prezidentam ir tiesības noteikt šādu aizliegumu.

RĪGA, 30. janvāris – Sputnik. Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis aizstāvējis ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu aizliegt imigrāciju no septiņām pārsvarā musulmaņu apdzīvotām valstīm, paziņojot, ka ikvienai suverēnai valstij ir tiesības noteikt savu imigrācijas politiku, vēsta LETA.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps paziņojis, ka mediji kļūdaini interpretē viņa imigrācijas politiku

Vaščikovskis norādīja, ka nevienai valstij nav pienākums uzņemt imigrantus un Trampam kā vēlētam prezidentam ir tiesības noteikt šādu aizliegumu.

Ministrs ar šiem izteicieniem nāca klajā svētdienas vakarā telekanālā "Polsat News". 

Polijas konservatīvā valdība stingri iebilst pret musulmaņu patvērumu meklētāju uzņemšanu, un pagājušajā gadā bija viens no vadošajiem spēkiem, kas iestājās pret Eiropas Savienības (ES) iecerēto patvēruma meklētāju izmitināšanas programmu.

Tramps piektdien parakstīja rīkojumu, kas paredz pastiprināt iespējamo imigrantu vai patvēruma meklētāju pārbaudi, lai atstātu "radikālos islāma teroristus ārpus Amerikas Savienotajām Valstīm".

Netanjahu atbalstīja Trampa lēmumu norobežoties no Meksikas ar sienu - Sputnik Latvija
Netanjahu atbalstīja Trampa lēmumu norobežoties no Meksikas ar sienu

Saskaņā ar šo rīkojumu visas ASV programmas bēgļu izmitināšanai tiek apturēta vismaz uz 120 dienām, kamēr tiks pieņemti jauni stingri patvēruma meklētāju pārbaudes noteikumi. Savukārt sīriešu bēgļu uzņemšana tiek apturēta uz nenoteiktu laiku vai līdz laikam, kad prezidents pats izlems, ka viņi vairs nerada draudus.

Rīkojums arī paredz uz 90 dienām apturēt vīzu izsniegšanu cilvēkiem – gan ceļotājiem, gan imigrantiem – no Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

Trampa rīkojums izsaucis protestus lidostās, kā arī izpelnījies daudzu ārvalstu nosodījumu.

Donalda Trampa lēmumam atbalstu paudusi arī Austrālijas ārlietu ministre.

Ziņu lente
0