Politika

Fox News: Krievija un Ķīna apvedušas Obamu ap stūri

© Sputnik / Sergey Guneyev / Pāriet pie mediju bankasBaraks Obama. Foto no arhīva
Baraks Obama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta politika novedusi pie tā, ka Vašingtonu sāk ignorēt un izrīkot, piemēram, konfliktā Tuvajos Austrumos, uzskata kanāla Fox News nacionālās drošības eksperte.

RĪGA, 7. septembris — Sputnik. Baraks Obama ļauj citām valstīm apvest sevi ap stūri, paziņoja kanāla Fox News nacionālās drošības eksperte Ketija Makfarlenda, vēsta RIA Novosti.

Viņa paskaidroja, ka ASV prezidentu "apved ap stūri Putins, krievi, ķīnieši, korejieši, irāņi".

"Obamas pielietotā "aizmuguriskās vadības" sāk nest augļus. Mūs ignorē, mūs izmanto," — žēlojas Makfarlenda.

Dažreiz tas izpaužas nenozīmīgās lietās — piemēram, G20 samitā, kad ķīnieši nepadeva trapu Baraka Obamas lidmašīnai Hančžou.

Президент РФ Владимир Путин (слева) и президент США Барак Обама во время встречи в Ханчжоу - Sputnik Latvija
G20 samitā – ilgstoša Vladimira Putina un Baraka Obamas tikšanās

Taču tas var būt arī nozīmīgākās lietas. Kā piemēru Makfarlenda min Krieviju. Viņa skaidro: "Krievi patiesībā saka ASV:" Puiši, ja jūs mūs traucēsiet, mēs jūs bombardēsim." Un Vašingtonai nav nekādu spiediena instrumentu, ar ko varētu nomierināt Maskavu."

ASV apmāna pašas sevi, uzskatot, ka tās spēlē kādu lomu Tuvajos Austrumos, ir pārliecināta Makfarlenda. Pēc viņas domām, Tuvajos Austrumos ir divi dalībnieki: Krievija un Irāna Asada pusē, otra puse — "Islāma valsts".

ASV šajā situācijā ir "mītiskā trešā puse", kas vēlas gan atbrīvoties no Asada, gan cīnīties ar ISIS. "Tomēr galu galā mēs stāvam savrup, iestrēguši šī pilsoņu kara centrā," — spriež eksperte.

Pēc viņas teiktā, sarunas ar Krieviju nepalīdzēs ASV risināt Tuvo Austrumu problēmas neatkarīgi no tā, kurš tajās piedalīsies: Obama, valsts sekretārs Kerijs vai pat "potenciālā prezidente Klintone".

"Krievi vienkārši atstāj tālu aiz muguras ASV un to ārpolitiku," — secina Makfarlenda.

Ziņu lente
0