Foto

Netici savām acīm: objektu reālie izmeri un iztēles robežas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai jūs tiešam esat pārliecināti, ka varat iztēloties pazīstamo objektu reālos izmērus? Sputnik uzskatāmi demonstrē tos gadījumus, kad izmēram patiešām ir nozīme

Amerikānis Kevins Visbits (Kevin Wisbith) uzskata, ka vairums cilvēku pat aptuveni nespēj iedomāties dažu objektu milzīgus izmērus.

Kevins izveidoja izglītojošo projektu ar nosaukumu "Ātrā perspektīva", kas parāda dažādu objektu patiesos izmērus, salīdzinot tos ar pasaules ievērojamākajiem objektiem.

 

© Foto : Kevin WisbithSeawise Giant - pasaulē lielākais naftas tankkuģis. Kuģa garums - 470 metri. Ja izvietot to Ņujorkas Centrālā parka galvenajā ezerā, tad no abām pusēm paliks tikai simt metru brīvas telpas.
Seawise Giant - pasaulē lielākais naftas tankkuģis. Kuģa garums - 470 metri. Ja izvietot to Ņujorkas Centrālā parka galvenajā ezerā, tad no abām pusēm paliks tikai simt metru brīvas telpas. - Sputnik Latvija
1/10
Seawise Giant - pasaulē lielākais naftas tankkuģis. Kuģa garums - 470 metri. Ja izvietot to Ņujorkas Centrālā parka galvenajā ezerā, tad no abām pusēm paliks tikai simt metru brīvas telpas.
© Foto : Kevin WisbithVai jūs mīlat kaķīšus? Varbūt tomēr gribat paņemt vabolīti? Aizvēsturiskās vaboles bija daudz lielākas, nekā mūsdienu, paaugstināta skābekļa satura gaisā dēļ. Lūk, piemēram, skorpiona paveids – Pulmonoscorpius kirkonensis – garumā tas sasniedza 60 cm, proti, mājas kaķa lieluma.
Vai jūs mīlat kaķīšus? Varbūt tomēr gribat paņemt vabolīti? Aizvēsturiskās vaboles bija daudz lielākas, nekā mūsdienu, paaugstināta skābekļa satura gaisā dēļ. Lūk, piemēram, skorpiona paveids – Pulmonoscorpius kirkonensis – garumā tas sasniedza 60 cm, proti, mājas kaķa lieluma. - Sputnik Latvija
2/10
Vai jūs mīlat kaķīšus? Varbūt tomēr gribat paņemt vabolīti? Aizvēsturiskās vaboles bija daudz lielākas, nekā mūsdienu, paaugstināta skābekļa satura gaisā dēļ. Lūk, piemēram, skorpiona paveids – Pulmonoscorpius kirkonensis – garumā tas sasniedza 60 cm, proti, mājas kaķa lieluma.
© Foto : Kevin WisbithIlgu laiku "Titāniku" ar garumu 268 metri uzskatīja par pasaulē lielāko kuģi. Taču amerikāņu lidmašīnu bāzes kuģis "Ronalds Reigans" ir vēl lielāks – gandrīz 333 metri.
Ilgu laiku Titāniku ar garumu 268 metri uzskatīja par pasaulē lielāko kuģi. Taču amerikāņu lidmašīnu bāzes kuģis Ronalds Reigans ir vēl lielāks – gandrīz 333 metri. - Sputnik Latvija
3/10
Ilgu laiku "Titāniku" ar garumu 268 metri uzskatīja par pasaulē lielāko kuģi. Taču amerikāņu lidmašīnu bāzes kuģis "Ronalds Reigans" ir vēl lielāks – gandrīz 333 metri.
© Foto : Kevin WisbithRaķešu dzinējs M -1 tika izstrādāts 50. gados NASA kosmiskai programmai, bet tas nekad nebija uzbūvēts. Tā sprauslas diametra - 4,2 metri - pietiktu, lai ievietotu tajā elektromobili, un vēl paliktu 61 cm no katras puses.
Raķešu dzinējs M -1 tika izstrādāts 50. gados NASA kosmiskai programmai, bet tas nekad nebija uzbūvēts.  Tā sprauslas diametra - 4,2 metri - pietiktu, lai ievietotu tajā elektromobili, un vēl paliktu 61 cm no katras puses. - Sputnik Latvija
4/10
Raķešu dzinējs M -1 tika izstrādāts 50. gados NASA kosmiskai programmai, bet tas nekad nebija uzbūvēts. Tā sprauslas diametra - 4,2 metri - pietiktu, lai ievietotu tajā elektromobili, un vēl paliktu 61 cm no katras puses.
© Foto : Kevin WisbithAsteroīds "Dionīss" ir aptuveni 1,5 km diametrā, un tas ir viens no lielākajiem "Apollo" jostā. Tomēr tas nevar aizsegt pat vienu Sanfrancisko tilta "Zelta vārti" posmu.
Asteroīds Dionīss ir aptuveni 1,5 km diametrā, un tas ir viens no lielākajiem Apollo jostā. Tomēr tas nevar aizsegt pat vienu Sanfrancisko tilta Zelta vārti posmu. - Sputnik Latvija
5/10
Asteroīds "Dionīss" ir aptuveni 1,5 km diametrā, un tas ir viens no lielākajiem "Apollo" jostā. Tomēr tas nevar aizsegt pat vienu Sanfrancisko tilta "Zelta vārti" posmu.
© Foto : Kevin WisbithZemē lielākais radioteleskops atrodas Ķīnas provincē Guidžou. Tā diametrs - 487,7 metri, un tajā uzreiz var paslēpt vairākas ēkas Lasvegasas centrā.
Zemē lielākais radioteleskops atrodas Ķīnas provincē Guidžou. Tā diametrs - 487,7 metri, un tajā  uzreiz var paslēpt vairākas ēkas Lasvegasas centrā. - Sputnik Latvija
6/10
Zemē lielākais radioteleskops atrodas Ķīnas provincē Guidžou. Tā diametrs - 487,7 metri, un tajā uzreiz var paslēpt vairākas ēkas Lasvegasas centrā.
© Foto : Kevin WisbithJa "Nāves zvaigzne" no "Zvaigžņu kariem" būtu kādreiz uzbūvēta, tās diametrs būtu aptuveni 159 kilometru garumā, tā ir apmēram Floridas štata teritorijas garuma ceturtdaļa.
Ja Nāves zvaigzne no Zvaigžņu kariem būtu kādreiz uzbūvēta, tās diametrs būtu aptuveni 159 kilometru garumā, tā ir apmēram Floridas štata teritorijas garuma ceturtdaļa. - Sputnik Latvija
7/10
Ja "Nāves zvaigzne" no "Zvaigžņu kariem" būtu kādreiz uzbūvēta, tās diametrs būtu aptuveni 159 kilometru garumā, tā ir apmēram Floridas štata teritorijas garuma ceturtdaļa.
© Foto : Kevin Wisbith"Mir", kas atrodas Krievijā ir planētas dziļāka šahta. Tās dziļums ir 525 metri. Tajā ievietotā ASV Čikāgas debesskrāpja Willis Tower jumts būtu pacelies virs zemes tikai par 2,1 metriem.
Mir, kas atrodas Krievijā ir planētas dziļāka šahta. Tās dziļums ir 525 metri. Tajā ievietotā ASV Čikāgas debesskrāpja Willis Tower jumts būtu pacelies virs zemes tikai par 2,1 metriem. - Sputnik Latvija
8/10
"Mir", kas atrodas Krievijā ir planētas dziļāka šahta. Tās dziļums ir 525 metri. Tajā ievietotā ASV Čikāgas debesskrāpja Willis Tower jumts būtu pacelies virs zemes tikai par 2,1 metriem.
© Foto : Kevin WisbithBumbvedējs B -2 ir ne tikai visdārgākais iznicinātājs pasaulē, bet arī viens no lielākajiem, tā spārnu vēziena platums ir 52,4 metri. Tas ir gandrīz par 4 metriem platāks, nekā standarta amerikāņu futbola laukums.
Bumbvedējs B -2 ir ne tikai visdārgākais iznicinātājs pasaulē, bet arī viens no lielākajiem, tā spārnu vēziena platums ir 52,4 metri. Tas ir gandrīz par 4 metriem platāks, nekā standarta amerikāņu futbola laukums. - Sputnik Latvija
9/10
Bumbvedējs B -2 ir ne tikai visdārgākais iznicinātājs pasaulē, bet arī viens no lielākajiem, tā spārnu vēziena platums ir 52,4 metri. Tas ir gandrīz par 4 metriem platāks, nekā standarta amerikāņu futbola laukums.
© Foto : Kevin WisbithPasaulē visaugstākā ēka ir Dubaijas debesskrāpis "Burj Khalīfah". Ja tā būtu izvietota Ņujorkā, tad tā pārspētu Pasaules tirdzniecības centra ēku par 305 metriem, bet "Empire State Building" ēku – par 396 metriem.
Pasaulē visaugstākā ēka ir Dubaijas debesskrāpis Burj Khalīfah. Ja tā būtu izvietota Ņujorkā, tad tā pārspētu Pasaules tirdzniecības centra ēku par 305 metriem, bet Empire State Building ēku – par 396 metriem. - Sputnik Latvija
10/10
Pasaulē visaugstākā ēka ir Dubaijas debesskrāpis "Burj Khalīfah". Ja tā būtu izvietota Ņujorkā, tad tā pārspētu Pasaules tirdzniecības centra ēku par 305 metriem, bet "Empire State Building" ēku – par 396 metriem.
Ziņu lente
0