Foto

Maratons Rīgā: izturības distance

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētdien Rīgas centrā norisinājās tradicionālais 42 kilometru garais skrējiens. Katrs pats varēja izlemt, vai piedalīties skrējienā, taču emociju pietika visiem. Spilgtākie maratona brīži – Sputnik fotolentē.

2016. gada Lattelecom Rīgas maratons tiek organizēts jau 26. reizi. Šogad tajā piedalījās vairāk nekā 33 tūkstoši dalībnieku no 65 pasaules valstīm. Lielākais skrējiens Baltijas valstīs startēja svētdien 11. novembra krastmalā pulksten 8:30.

Maratona maršruts, tāpat kā iepriekšējos gados, notika pilsētas centrā. Gleznainā trase veda cauri Vecrīgai, pa Daugavas abiem krastiem un Vanšu tiltu. Rīga ir līdzenumu pilsēta, tāpēc par vienīgo šķērsli kļūst tilts, kā arī mainīgais Baltijas klimats.

"Šodien mums paveicās, laiks ir lielisks! Nedz lietus līst kā vakar, nedz saule dedzina. Ceru, ka spēšu pieveikt pusmaratonu," — pastāstīja Sputnik Aleksandrs, kurš Rīgas maratonā piedalās jau trešo reizi, spītējot vecumam.

38 gadus vecais Sergejs ir pārliecināts, ka lielākā daļa cilvēku piedalās, lai kaut ko pierādītu paši sev.

"Man ir vienalga, kurš uzvarēs maratonā, galvenais — vai es spēšu noskriet pusmaratonu un, ja spēšu – cik ilgā laikā," — stāsta skrējējs.

"Man ir viens paziņa, "līķu kolekcionārs", kā viņš pats sevi jokojot dēvē. Viņš startē ļoti lēni un novēro iesācējus, kuri skrējiena sākumā strauji dodas uz priekšu, un pēc tam ar prieku vēro, kā distances vidū viņi sāk apsīkt – pēc tam viņus var mierīgi apiet," — pastāstīja Sputnik Sergejs.

Visiem pasākuma viesiem un dalībniekiem bija sagatavota plaša svētku programma. Pat neskatoties uz to, ka sestdien lija spēcīgs lietus, cilvēki bija aktīvi — piedalījās treniņos Mežaparkā un tūkstošiem startēja skrējienos krastmalā.

© Sputnik / Oksana DzadanLielākais skrējiens Baltijas valstīs startēja svētdien 11. novembra krastmalā pulksten 8:30.
XXVI Рижский марафон - Sputnik Latvija
1/11
Lielākais skrējiens Baltijas valstīs startēja svētdien 11. novembra krastmalā pulksten 8:30.
© Sputnik / Oksana DzadanPēc simboliskas atskaites raibs skrējēju bars no visas pasaules startēja slavenās Verdi operas "Rigoletto" ārijas pavadījumā.
XXVI Рижский марафон - Sputnik Latvija
2/11
Pēc simboliskas atskaites raibs skrējēju bars no visas pasaules startēja slavenās Verdi operas "Rigoletto" ārijas pavadījumā.
© Sputnik / Oksana DzadanMaratona maršruts, tāpat kā iepriekšējos gados, noritēja pilsētas centrā. Gleznainā trase veda cauri Vecrīgai, abiem Daugavas krastiem un Vanšu tiltam. Tā patiesi sajūsmina galvaspilsētas viesus.
XXVI Рижский марафон - Sputnik Latvija
3/11
Maratona maršruts, tāpat kā iepriekšējos gados, noritēja pilsētas centrā. Gleznainā trase veda cauri Vecrīgai, abiem Daugavas krastiem un Vanšu tiltam. Tā patiesi sajūsmina galvaspilsētas viesus.
© Sputnik / Oksana DzadanVairums skrējēju negrasās sacensties ar slaveniem sportistiem un piedalās skrējienā, lai pārbaudītu savus spēkus.
XXVI Рижский марафон - Sputnik Latvija
4/11
Vairums skrējēju negrasās sacensties ar slaveniem sportistiem un piedalās skrējienā, lai pārbaudītu savus spēkus.
© Sputnik / Oksana DzadanTos, kas neuzdrošinājās piedalīties maratonā – 42 km un pusmaratonā – 21 km distancē, gaidīja īsākas sacensības: 3,6 km garais ģimenes skrējiens un tautas skrējieni – 10 km un 6 km.
XXVI Рижский марафон - Sputnik Latvija
5/11
Tos, kas neuzdrošinājās piedalīties maratonā – 42 km un pusmaratonā – 21 km distancē, gaidīja īsākas sacensības: 3,6 km garais ģimenes skrējiens un tautas skrējieni – 10 km un 6 km.
© Sputnik / Oksana DzadanRīga ir līdzenumu pilsēta, tāpēc par vienīgo šķērsli kļūst tilts, kā arī mainīgais Baltijas klimats.
XXVI Рижский марафон - Sputnik Latvija
6/11
Rīga ir līdzenumu pilsēta, tāpēc par vienīgo šķērsli kļūst tilts, kā arī mainīgais Baltijas klimats.
© Sputnik / Oksana DzadanMaratona uzvarētājiem pienākas naudas balvas – no 300 līdz 4 tūkstošiem eiro. Pašreizējais maratona kopējais balvu fonds sasniedz 45 tūkstošus eiro.
XXVI Рижский марафон - Sputnik Latvija
7/11
Maratona uzvarētājiem pienākas naudas balvas – no 300 līdz 4 tūkstošiem eiro. Pašreizējais maratona kopējais balvu fonds sasniedz 45 tūkstošus eiro.
© Sputnik / Oksana DzadanLattelecom Rīgas maratons 2016 sapulcēja vairāk nekā 33 tūkstošus dalībnieku no 65 pasaules valstīm.
XXVI Рижский марафон - Sputnik Latvija
8/11
Lattelecom Rīgas maratons 2016 sapulcēja vairāk nekā 33 tūkstošus dalībnieku no 65 pasaules valstīm.
© Sputnik / Oksana DzadanMaratons Latvijas galvaspilsētā notiek kopš 1991. gada.
XXVI Рижский марафон - Sputnik Latvija
9/11
Maratons Latvijas galvaspilsētā notiek kopš 1991. gada.
© Sputnik / Oksana DzadanMaratona un pusmaratona distancēs kopumā izgāja aptuveni 6 tūkstoši dalībnieki, 10 kilometru distanci noskrēja vairāk nekā 6 tūkstoši skrējēju, 6 kilometru distanci pieveica aptuveni 12 tūkstoši cilvēku.
XXVI Рижский марафон - Sputnik Latvija
10/11
Maratona un pusmaratona distancēs kopumā izgāja aptuveni 6 tūkstoši dalībnieki, 10 kilometru distanci noskrēja vairāk nekā 6 tūkstoši skrējēju, 6 kilometru distanci pieveica aptuveni 12 tūkstoši cilvēku.
© Sputnik / Oksana DzadanKā ierasts, Rīgas Lattelecom maratona medaļas saņems visi sportisti, kuri nonāk līdz finišam.
Медали Рижского марафона - Sputnik Latvija
11/11
Kā ierasts, Rīgas Lattelecom maratona medaļas saņems visi sportisti, kuri nonāk līdz finišam.
Ziņu lente
0