Foto

Rīgas tirgi un tirdziņi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik stāsta par interesantākajiem galvaspilsētās krāmu tirgiem. Tirdziņi, gadatirgi un krāmu tirgi, kas atrodas skaistās vietās, ir gatavi atklāt jums savus noslēpumus, ja vien jūs izvēlēsieties pareizo pieeju.

Ja jūs jau sen meklējāt reti sastopamus priekšmetus, Latvijas vīnus (ir arī tādi!), ārstniecības tējas visiem dzīves gadījumiem, Otrā pasaules kara formas tērpu, dizaina virsjaku, somu, rotaslietas un apavus vai tautas amatniecības izstrādājumus — ņemiet kājas pār pleciem, mūsu ceļvedi un dodieties uz Rīgas tirgiem, lai atrastu sen meklētas mantas.

Autores personiskie atradumi: 1950.-60. gados PSRS ražots patafons un skaņu plates, tai skaitā "Moidodirs" autora izpildījumā; rokas kafijas dzirnaviņas; žurnāls "Signal" krievu valodā, ko izdeva 1944. gadā nacistiskajā Vācijā okupēto teritoriju iedzīvotājiem; gleznaini metāla trauki un Rīgas porcelāna rūpnīcas statuetes. Lai veicas arī jums!

 

 

© Sputnik / Dinara NikiforovaRiga Flea Market, vai Rīgas krāmu tirgus – tas ir brīvdabas gadatirgus, kas siltajā gada laikā gandrīz katru sestdienu atvērts Spīķeru kvartālā. Spīķeru kvartālā tirdzniecība noritējusi visos laikos – agrāk šeit atradās noliktavas.
Рижская барахолка в квартале Spīķeri (Спикери) - Sputnik Latvija
1/21
Riga Flea Market, vai Rīgas krāmu tirgus – tas ir brīvdabas gadatirgus, kas siltajā gada laikā gandrīz katru sestdienu atvērts Spīķeru kvartālā. Spīķeru kvartālā tirdzniecība noritējusi visos laikos – agrāk šeit atradās noliktavas.
© Sputnik / Dinara NikiforovaSpīķeros var sastapt gandrīz pilnas un pavisam jaunas servīzes, kas ražotas jau sen slēgtajā Rīgas porcelāna rūpnīcā; vēl strādājošas kafijas un garšvielu dzirnaviņas, ko ražoja Rīgas rūpnīca "Straume"; rotaļlietas, ar kurām spēlējās arī mūsu mammas un vecmāmiņas, dizaina priekšmetus, mēbeles un rotas
Рижская барахолка в квартале Spīķeri (Спикери) - Sputnik Latvija
2/21
Spīķeros var sastapt gandrīz pilnas un pavisam jaunas servīzes, kas ražotas jau sen slēgtajā Rīgas porcelāna rūpnīcā; vēl strādājošas kafijas un garšvielu dzirnaviņas, ko ražoja Rīgas rūpnīca "Straume"; rotaļlietas, ar kurām spēlējās arī mūsu mammas un vecmāmiņas, dizaina priekšmetus, mēbeles un rotas
© Sputnik / Dinara NikiforovaŠeit pārsvarā tiek tirgotas vecas – "antikvariāta" mantas – vecmāmiņu kleitas un kurpes, vecas skaņu plates, pagājušā gadsimta kara atribūtika, trauki un citas laika pārbaudi izgājušas lietas.
Рижская барахолка в квартале Spīķeri (Спикери) - Sputnik Latvija
3/21
Šeit pārsvarā tiek tirgotas vecas – "antikvariāta" mantas – vecmāmiņu kleitas un kurpes, vecas skaņu plates, pagājušā gadsimta kara atribūtika, trauki un citas laika pārbaudi izgājušas lietas.
© Sputnik / Dinara NikiforovaGleznains pagalms, kurā paslēpies Kalnciema ielas tirdziņš, ir iekļauts pasaules koka arhitektūras mantojumu sarakstā. Kopš XVII gs. iela ir kļuvusi par vienu no svarīgākajām pilsētas artērijām, kas savienoja Rīgu ar Jelgavu.
Базарчик улицы Калнциема - Sputnik Latvija
4/21
Gleznains pagalms, kurā paslēpies Kalnciema ielas tirdziņš, ir iekļauts pasaules koka arhitektūras mantojumu sarakstā. Kopš XVII gs. iela ir kļuvusi par vienu no svarīgākajām pilsētas artērijām, kas savienoja Rīgu ar Jelgavu.
© Sputnik / Dinara NikiforovaGandrīz katrs sestdienas tirdziņš ir tematisks: sezonas preču izpārdošana; pirmssvētku dāvanu tirdzniecība, starptautiskie svētki, karnevāli u.c. Attēlā: Latvijas vīni.
Базарчик улицы Калнциема - Sputnik Latvija
5/21
Gandrīz katrs sestdienas tirdziņš ir tematisks: sezonas preču izpārdošana; pirmssvētku dāvanu tirdzniecība, starptautiskie svētki, karnevāli u.c. Attēlā: Latvijas vīni.
© Sputnik / Dinara NikiforovaLīdztekus tirdziņiem Kalnciema kvartāls aicina apmeklēt dažādus kultūras pasākumus un koncertus. To grafiks publicēts Kalnciema ielas Facebook lapā.
Базарчик улицы Калнциема - Sputnik Latvija
6/21
Līdztekus tirdziņiem Kalnciema kvartāls aicina apmeklēt dažādus kultūras pasākumus un koncertus. To grafiks publicēts Kalnciema ielas Facebook lapā.
© Sputnik / Dinara NikiforovaKalnciema tirdziņš gaida ciemos cauru gadu sestdienās no plkst. 10 līdz 16. Rīgas iedzīvotāji brauc pēc svaigajiem lauksaimnieku un ekoprodukcijas ražotāju produktiem. Šeit atrodamas arī dizaina rotaslietas, apģērbi, trauki, sadzīves priekšmeti un daudz kas cits.
Базарчик улицы Калнциема - Sputnik Latvija
7/21
Kalnciema tirdziņš gaida ciemos cauru gadu sestdienās no plkst. 10 līdz 16. Rīgas iedzīvotāji brauc pēc svaigajiem lauksaimnieku un ekoprodukcijas ražotāju produktiem. Šeit atrodamas arī dizaina rotaslietas, apģērbi, trauki, sadzīves priekšmeti un daudz kas cits.
© Sputnik / Dinara NikiforovaAvotu ielas krāmu tirgus organizatori apgalvo, ka tirdzniecības ideja dzimusi, kad šīs ielas iedzīvotājiem ienāca prātā atbrīvoties no vecām un nevajadzīgām mantām. Pēc pirmā tirdziņa apmierinātie apmeklētāji sāka interesēties, kad būs nākamais. Tā tas turpinās jau ceturto gadu.
Блошиный рынок улицы Авоту - Sputnik Latvija
8/21
Avotu ielas krāmu tirgus organizatori apgalvo, ka tirdzniecības ideja dzimusi, kad šīs ielas iedzīvotājiem ienāca prātā atbrīvoties no vecām un nevajadzīgām mantām. Pēc pirmā tirdziņa apmierinātie apmeklētāji sāka interesēties, kad būs nākamais. Tā tas turpinās jau ceturto gadu.
© Sputnik / Dinara NikiforovaMiera iela ir ļoti interesanta vieta pat bez tirdziņiem – populārais ceļotāju portāls SkyScanner stāsta, ka tā ir hipsterīgākā hipsteru iela pasaulē.
Базарчики ул. Миера - Sputnik Latvija
9/21
Miera iela ir ļoti interesanta vieta pat bez tirdziņiem – populārais ceļotāju portāls SkyScanner stāsta, ka tā ir hipsterīgākā hipsteru iela pasaulē.
© Sputnik / Dinara NikiforovaAr hipsteru kultūru jūs varat iepazīties, baudot dzērienus daudzajās kafejnīcās un bāros vai fotografējot vēsturiskās vietas un agrākās dzīves "lauskas". Miera ielā ir jūtama vēsture, un šeit valda mākslas, dzīves mīlestības un nesteidzības atmosfēra.
Базарчики ул. Миера - Sputnik Latvija
10/21
Ar hipsteru kultūru jūs varat iepazīties, baudot dzērienus daudzajās kafejnīcās un bāros vai fotografējot vēsturiskās vietas un agrākās dzīves "lauskas". Miera ielā ir jūtama vēsture, un šeit valda mākslas, dzīves mīlestības un nesteidzības atmosfēra.
© Sputnik / Dinara NikiforovaKatru gadu maijā notiek lielie Miera ielas svētki ar koncertiem, izrādēm un radošajām darbnīcām. Šajā dienā darbojas dažādi tematiskie tirdziņi, kuros pieejami lauksaimniecības produkti, dizaina apģērbi, rotaslietas, interjera priekšmeti, grāmatas un daudz kas cits.
Базарчики ул. Миера - Sputnik Latvija
11/21
Katru gadu maijā notiek lielie Miera ielas svētki ar koncertiem, izrādēm un radošajām darbnīcām. Šajā dienā darbojas dažādi tematiskie tirdziņi, kuros pieejami lauksaimniecības produkti, dizaina apģērbi, rotaslietas, interjera priekšmeti, grāmatas un daudz kas cits.
© Sputnik / Dinara NikiforovaZaļais tirdziņš Doma laukumā notiek tikai reizi gadā, pirms Jāņiem – vasaras saulgriežu svētkiem. Dienu pirms Jāņiem sauc par Zāļu dienu. Šajā dienā vāc ārstnieciskus augus, pin vainagus, izrotā mājas. Pilsētniekiem ir grūtāk atrast augus, tāpēc viņi var nopirkt visu nepieciešamo Zaļajā tirdziņā.
Зелёный рынок на Домской площади - Sputnik Latvija
12/21
Zaļais tirdziņš Doma laukumā notiek tikai reizi gadā, pirms Jāņiem – vasaras saulgriežu svētkiem. Dienu pirms Jāņiem sauc par Zāļu dienu. Šajā dienā vāc ārstnieciskus augus, pin vainagus, izrotā mājas. Pilsētniekiem ir grūtāk atrast augus, tāpēc viņi var nopirkt visu nepieciešamo Zaļajā tirdziņā.
© Sputnik / Dinara NikiforovaZaļajā tirdziņā var nopirkt gan tradicionālos svētku ēdienus: sierus, gaļu, saldumus, svētku alu un citas delikateses, gan Latvijas amatnieku izstrādājumus: dažādus mājas piederumus no keramikas, koka un metāla, rotaļlietas, apģērbu, rotaslietas un citas preces.
Зелёный рынок на Домской площади - Sputnik Latvija
13/21
Zaļajā tirdziņā var nopirkt gan tradicionālos svētku ēdienus: sierus, gaļu, saldumus, svētku alu un citas delikateses, gan Latvijas amatnieku izstrādājumus: dažādus mājas piederumus no keramikas, koka un metāla, rotaļlietas, apģērbu, rotaslietas un citas preces.
© Sputnik / Dinara NikiforovaVasaras pirmajā sestdienā Latvijas Brīvdabas muzejs gaida visus tradicionālajā tautas lietišķas mākslas gadatirgū. No visas valsts šurp brauc rokdarbnieces, ādmiņi, kokgriezēji, galdnieki, kalēji, audēji un podnieki. Visu dienu notiek rosīga tirdzniecība, un folkloras kolektīvi izklaidē viesus ar dziesmām un dejām.
Ярмарка народных ремесел в Этнографическом музее - Sputnik Latvija
14/21
Vasaras pirmajā sestdienā Latvijas Brīvdabas muzejs gaida visus tradicionālajā tautas lietišķas mākslas gadatirgū. No visas valsts šurp brauc rokdarbnieces, ādmiņi, kokgriezēji, galdnieki, kalēji, audēji un podnieki. Visu dienu notiek rosīga tirdzniecība, un folkloras kolektīvi izklaidē viesus ar dziesmām un dejām.
© Sputnik / Dinara NikiforovaMuzejs aizņem gandrīz 88 hektārus Juglas ezera piekrastē. Šurp atvestas 118 senās celtnes no visiem Latvijas reģioniem, sakārtotas latviešu amatnieku, zemnieku un zvejnieku sētas, rūpīgi atjaunota to iekšējā apdare un sadzīves priekšmeti.
Ярмарка народных ремесел в Этнографическом музее - Sputnik Latvija
15/21
Muzejs aizņem gandrīz 88 hektārus Juglas ezera piekrastē. Šurp atvestas 118 senās celtnes no visiem Latvijas reģioniem, sakārtotas latviešu amatnieku, zemnieku un zvejnieku sētas, rūpīgi atjaunota to iekšējā apdare un sadzīves priekšmeti.
© Sputnik / Dinara NikiforovaSenlietu kolekcionāru un restauratoru saietu divas reizes gadā rīko Ikšķilē. Tas notiek vasaras un rudens pirmajās divās nedēļas nogalēs un ilgst divas dienas. Tas ir lielākais senlietu tirgus Baltijā..
Слет антикваров и коллекционеров в Икшкиле - Sputnik Latvija
16/21
Senlietu kolekcionāru un restauratoru saietu divas reizes gadā rīko Ikšķilē. Tas notiek vasaras un rudens pirmajās divās nedēļas nogalēs un ilgst divas dienas. Tas ir lielākais senlietu tirgus Baltijā..
© Sputnik / Dinara NikiforovaIkšķile ir neliela pilsēta ar senu vēsturi. 1185. gadā tā kļuva par pirmo nocietināto ciematu, kur pamazām sāka iekārtoties Latvijas zemē sabraukušie krustneši. Tikai vēlāk viņi nonāca līdz Daugavas grīvai, kur tika dibināta Rīga.
Слет антикваров и коллекционеров в Икшкиле - Sputnik Latvija
17/21
Ikšķile ir neliela pilsēta ar senu vēsturi. 1185. gadā tā kļuva par pirmo nocietināto ciematu, kur pamazām sāka iekārtoties Latvijas zemē sabraukušie krustneši. Tikai vēlāk viņi nonāca līdz Daugavas grīvai, kur tika dibināta Rīga.
© Sputnik / Dinara NikiforovaIkšķilē ir atrodams gandrīz viss. Veco automašīnu rezerves daļas (no tām reiz sākās tirgus); dažādu armiju formas tērpi un ieroči, armijas sadzīves priekšmeti; senas mēbeles; pulksteņi; foto tehnika; antīki mūzikas instrumenti un mūzikas aparāti; skaņuplates; trauki; rotas; sadzīves priekšmeti un daudz kas cits.
Слет антикваров и коллекционеров в Икшкиле - Sputnik Latvija
18/21
Ikšķilē ir atrodams gandrīz viss. Veco automašīnu rezerves daļas (no tām reiz sākās tirgus); dažādu armiju formas tērpi un ieroči, armijas sadzīves priekšmeti; senas mēbeles; pulksteņi; foto tehnika; antīki mūzikas instrumenti un mūzikas aparāti; skaņuplates; trauki; rotas; sadzīves priekšmeti un daudz kas cits.
© Sputnik / Dinara NikiforovaJaunākais un, mūsuprāt, interesantākais ir Rīgas Dizaina tirgus skaistajā vēsturiskajā fon Stricka villas ēkā. 1883. gadā celtā villa piederēja Rīgas alus magnātam un ilgu laiku stāvēja tukša, bet 2000. gadā kļuva par kultūras pasākumu norises vietu..
Дизайнерский рынок - Sputnik Latvija
19/21
Jaunākais un, mūsuprāt, interesantākais ir Rīgas Dizaina tirgus skaistajā vēsturiskajā fon Stricka villas ēkā. 1883. gadā celtā villa piederēja Rīgas alus magnātam un ilgu laiku stāvēja tukša, bet 2000. gadā kļuva par kultūras pasākumu norises vietu..
© Sputnik / Dinara NikiforovaDizaineru mantu tirdziņš norisinās reizi mēnesī, sestdienās. Šeit tirgo tikai jaunas mantas: apģērbu, rotaslietas, bērnu preces, traukus, interjera priekšmetus u.c. Var sastapt arī vietējo amatnieku izgatavotas ekskluzīvas preces.
Дизайнерский рынок - Sputnik Latvija
20/21
Dizaineru mantu tirdziņš norisinās reizi mēnesī, sestdienās. Šeit tirgo tikai jaunas mantas: apģērbu, rotaslietas, bērnu preces, traukus, interjera priekšmetus u.c. Var sastapt arī vietējo amatnieku izgatavotas ekskluzīvas preces.
© Sputnik / Dinara NikiforovaMājas iekšpusē vietām saglabājies sienu apgleznojums, kokgriezumiem rotātie griesti un skulpturālie rotājumi. Kopā ar neparastajām mantām, kas šeit var nopirkt, tie rada īpašu atmosfēru. Villa atrodas netālu no Miera ielas hipsteru kvartāliem.
Дизайнерский рынок - Sputnik Latvija
21/21
Mājas iekšpusē vietām saglabājies sienu apgleznojums, kokgriezumiem rotātie griesti un skulpturālie rotājumi. Kopā ar neparastajām mantām, kas šeit var nopirkt, tie rada īpašu atmosfēru. Villa atrodas netālu no Miera ielas hipsteru kvartāliem.
Ziņu lente
0