Viedoklis

Malaizija pauž šaubas, tāpēc Nīderlande nervozē: politologs par izmeklēšanu MH17 lietā

© Sputnik / Игорь Маслов / Pāriet pie mediju bankasМеждународные эксперты прибыли в Донецк для расследования причин крушения малайзийского Boeing 777
Международные эксперты прибыли в Донецк для расследования причин крушения малайзийского Boeing 777 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Malaizija paudusi lielas šaubas par to, cik objektīva ir izmeklēšana lidmašīnas MH17 katastrofas lietā, ko vada Nīderlande. Situāciju komentēja Krievijas politologs Vladimirs Korņilovs.

RĪGA, 7. septembris – Sputnik. Lidmašīna Boeing, kas cieta katastrofā 2014. gadā Ukrainas austrumos, pieder Malaizijai, tās pārstāvji veido ceturto daļu starptautiskās izmeklētāju grupas, tāpēc viņu viedokli nav iespējams ignorēt, atgādināja Krievijas politologs Vladimirs Korņilovs.

Голландские эксперты осматривают место крушения малайзийского самолета - Sputnik Latvija
Malaizija uzskata, ka apsūdzības pret Krieviju Boeing katastrofā nav pamatotas

"Šīs valsts pārstāvji uzdod pamatotus un acīmredzamus jautājumus par to, kāpēc nav izmeklēta Ukrainas noziedzīgā bezdarbība, kas neslēdza gaisa telpu, kāpēc nav ņemti vērā Krievijas iesniegtie pierādījumi. Malaizijas nepārprotamā un atklāta viedokļa dēļ Holande patlaban tik ļoti nervozē," konstatēja politologs radio Sputnik ēterā.

Vladimirs Korņilovs pastāstīja, ka kaut kāda it kā traģēdijas upuru radinieku komiteja "saķepinājusi" vēstuli, kurā pieprasījusi Malaizijas premjerministram nemodināt nevajadzīgas šaubas. Korņilovs norādīja, ka tamlīdzīga pieeja rada neizpratni.

"Jebkādas izmeklēšanas pamatā ir jābūt šaubām, citādi jēdzienu "nevainības prezumpcija" var izsvītrot," viņš paskaidroja.

Iepriekš Sputnik Igaunija pastāstīja, ka Malaizijas premjerministrs Mahathirs Mohamads paudis šaubas par to, vai Malaizijas Boeing (reiss MH17) katastrofas virs Donbasa izmeklēšana ir neitrāla – pēc viņa domām, pret Krieviju vērstās apsūdzības radījusi vēlme pēc iespējas ātrāk atrast "grēkāzi" apdrošināšanas izmaksām.

Крушение малайзийского Boeing на Украине - Sputnik Latvija
Nīderlandes žurnālists atklāja Rietumiem neērtās "MH17 lietas" detaļas

Malaizijas politiķis paziņoja, ka pašreizējās izmeklēšanas grupas secinājumi, kura pie visa vaino Krieviju, rada virkni jautājumu, tāpēc Malaizijai ir iemesli šaubīties, vai patiešām sniegto pierādījumu pamatā ir reāli fakti. Pēc Mohamada domām, ar MH17 katastrofas iemeslu izmeklēšanu jānodarbojas jaunai objektīvai grupai ar ekspertiem no dažādām valstīm.

Iepriekš Mahathirs Mohamads paziņoja, ka ASV, Nīderlande un Austrālija ne mazākajā mērā nav ieinteresētas noskaidrot patiesos katastrofas iemeslus. Pēc viņa vārdiem, šīs valstis jau nolēmušas uzvelt atbildību par traģēdiju Krievijai, taču Malaizija nevar piekrist tādai notikumu interpretācijai.

Ziņu lente
0