Viedoklis

Dzīve uz Marsa ir. Politika ir izlaidība. Ministri Ukrainā gāž podus

© Sputnik / Михаил Палинчак / Pāriet pie mediju bankasГлава МИД Украины Павел Климкин
Глава МИД Украины Павел Климкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kļimkins tiekas ar marsiešiem, Avakovs biedē ar pērkamiem netikļiem, lai arī vēl pat marts nav sācies. Bail iedomāties, kas notiks, kad nāks 1. aprīlis un Ukrainā sāksies par prezidenta kandidātiem atdoto balsu skaitīšana!

Par krieviem labāki ir tikai marsieši. Šāds slēdziens nāk prātā, klausoties Ukrainas ārlietu ministra vārdus par to, ka novērotāji no Krievijas nevar piedalīties prezidenta vēlēšanās Ukrainā, raksta radio Sputnik autore Olga Bugrova.

Pāvels Kļimkins tik pārliecinoši klāstīja Twitter tīklā, ka "marsiešiem ir lielākas izredzes novērot vēlēšanas Ukrainā," ka nevienam vairs nav ne mazāko šaubu – Ukrainas ārlietu ministra paziņu vidū ir arī marsieši. Viņi jau ir paviesojušies pie ministra. Vēl vairāk: Ukrainas un Marsa pārrunas ir aizritējušas sekmīgi. Atlicis vairs tikai tīrais sīkums – marsiešiem vajag paspēt "iziet visas procedūras un iestāties EDSO", savā tvītā ziņoja Kļimkins.

Марш в Киеве, архивное фото - Sputnik Latvija
Krievija atteikusies sūtīt novērotājus Ukrainas prezidenta vēlēšanu kontrolei

Labi, gaidīsim ziņas no Marsa un sekosim Pāvela Kļimkina fantāzijas lidojumiem. Viņam tie acīmredzot šķiet normāli. Citādi domā lielākā daļa sociālā tīkla apmeklētāju, kuri komentēja politiķa spilgtās frāzes – viņi izpriecājās no visas sirds. Tipisks piemērs: "Jā, marsieši vispār ir žiperīgi puiši. Un izredzes iestāties Eiropas Savienībā viņiem ir lielākas. Nekā Ukrainai," – raksta @Abamelek82.

Tomēr vēlēšanu priekšvakarā Ukrainas ministri domā ne tikai par to, kurš ir labāks – krievi vai marsieši. Piemēram, iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs domā tikai par nezaležnuju tēvzemi. Domas ir tik rūgtas, ka savā lapā Facebook ministrs nācis klajā ar rupjiem lamu vārdiem. Tie nav veltīti krieviem vai marsiešiem – runa ir par priekšvēlēšanu politiku Ukrainā un vēlēšanu kampaņu. Gan vienu, gan otru Avakovs definējis īsi – izlaidība (tulkojumā literārā valodā). Vara, ko ukraiņi riskē iegūt pēc vēlēšanām tādas "izlaidības" rezultātā, būs (maigi izsakoties) pērkama.

Kļimkins tiekas ar marsiešiem, Avakovs biedē ar pērkamiem netikļiem, lai arī vēl pat marts nav sācies. Bail iedomāties, kas notiks, kad nāks 1. aprīlis un Ukrainā sāksies par prezidenta kandidātiem atdoto balsu skaitīšana!

Ziņu lente
0