Viedoklis

Baltijā deg zeme zem NATO kareivju kājām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO militāro mācību laikā Latvijā un Igaunijā izcēlušies vairāki ugunsgrēki.

Baltiju vērojama virkne dīvainu ugunsgrēku. Jā, laiks ir sauss. Taču pārsteidz konsekventā izvēle. Deg armijas poligoni Latvijā un Igaunijā. Turklāt NATO mācību laikā un pēc manevriem, raksta radio Sputnik autors Pjotrs Maļejevs.

Katram godīgam cilvēkam jau no bērnības zināma vienkārša lieta — šai pasaulē nekas nenotiek tāpat vien. Ja cilvēks ir iepraties "ne tāpat vien" pamatošanas mākslā, lasīt tālāk vairs nav vērts: viss ir izskaidrojams, bet to, kas nav izskaidrots, oficiāli slēpj, melo un tas kādam ir vajadzīgs. Jā, izskaidrot nevaram, bet mēs tak zinām par to "ne tāpat vien". Ko tieši? Tam nav nozīmes. Kaut kas jau tur notiek kaut kāda iemesla dēļ. Ar to mēs izceļamies starp tiem, kuri nezina, nav pārliecināti un uzdod naivus jautājumus, meklē dumjus pērkamus pierādījumus uzpirktās fotogrāfijās, klāsta safabricētus ciparus.

Пожар - Sputnik Latvija
Kāpēc aizdedzies Ādažu poligons

Jau kuro dienu Latvijā plosās ugunsgrēks. Dzēš ugunsdzēsēji, dzēš policija, dzēš galvaspilsētas fotogrāfi. Dzēš sen, netiek galā. It kā jau šķiet, nekā īpaša, tā gadās. Laiks šovasar karsts, zāle novītusi, krūmi apkaltuši, pa logu izmests izsmēķis, — un atkal aiziet. Taču mūs, Latvijas patriotus, piekrāpt nav iespējams. Mēs esam stingri pārliecināti, ka tas viss nenotiek "tāpat vien".

Sāksim ar to, ka ugunsgrēks plosās armijas poligonā. Tā gan, zāle tur ir sausa. Taču nejauši izsmēķi tur negadās. Tur ir tāda kārtība, ka pat mušai piepīpēt neuzdosies. Dažnedažādiem cilvēkiem tur ieeja liegta. Vēl vairāk, pirmais ugunsgrēks sākās, kad mācībās izsēdās amerikāņu desants.

Amerikāņiem bija jāparāda, cik ātri viņi var atlidot līdz Latvijai un palīdzēt pret nodevīgo krievu uzbrukumu. Taču mācības tika priekšlaicīgi pārtrauktas, jau pirms visu izpletņlēcēju nolaišanās, kad desanta laikā uzliesmoja viens no transporta līdzekļiem uz platformas. Pēc piezemēšanās mašīna sāka dūmot un pēc brīža kārtīgi dega.

Международные военные учения Summer Shield XIV в Латвии - Sputnik Latvija
Ādažu poligona ugunsgrēku nespēj nodzēst jau gandrīz diennakti

Nu, kā patīk? Vai jums vēl nav skaidrs? Par maz? Nejaušība? Sakritības? Labi, iesim tālāk: nākamajā dienā ugunsgrēks izcēlās armijas poligonā Igaunijā. Tāpēc mums nav ne mazāko šaubu — tā, protams, ir Kremļa roka. Laikam jau notika viltīgas diversijas: kaut kāds piedzēries desantnieks aizmidzis laukā ar izsmēķi zobos. Vairākas reizes.

Protams, cilvēkiem visā pasaulē vajag sadoties rokās un apņēmīgi protestēt. Biedri, pilnīgā slepenībā Kremļa bunkurā apstiprinātā izdedzinātās zemes taktika ne tikai kavē ziemeļatlantijas labos spēkus viņu plānos veikt sabiedrībai lietderīgus pasākumus, bet arī nodara ļaunumu cilvēkiem draudzīgajai dabai, saindē gaisu un liek darbināt vienīgo helikopteri, kurš tik un tā netiek galā ar ugunsgrēku.

Krievija kārtējo reizi nekaunīgi un atklāti iejaucas citu valstu pieklājīgajās slēgtajās lietās. Mēs pieprasām pārtraukt būvēt otro "Ziemeļu straumi", izjaukt pirmo un anulēt pasaules čempionātu — vēl jau nav par vēlu. Vai vismaz pirms mačiem organizēt klusuma brīžus Baltijas bojāgājušo krūmu piemiņai. Rietumu plašsaziņas līdzekļiem ir sinhroni jāsadrukā atmaskojošu rakstu porcija. Lejiet vairāk ūdens, pārplūdiniet visas ziņu lentes. Lai noslīkst tas stulbais futbols. Lai deg pie viņiem, lai viņi dzēš un taisnojas.

Autora domas var neatbilst redakcijas viedoklim.

Ziņu lente
0