Viedoklis

Atkal iebrukums: RT, reklāma, pokemoni un citas šausmenes Klintonei

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasТелеканал Russia Today
Телеканал Russia Today - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Hilarija Klintone saskatījusi ironiskā telekanāla RT reklāmā Londonā apstiprinājumu savam uzskatam, ka Krievija "apdraud Rietumu demokrātiju".

RĪGA, 19. oktobris —Sputnik, Ļevs Dzugajevs. Telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana laipni pagodinājusi bijušo ASV prezidenta amata kandidāti Hilariju Klintoni ar titulu "uzticamākais skatītājs". Lieta tāda, ka Londonas metro Klintone ieraudzīja RT reklāmu un sapratusi – atkal ielaušanās!

Hilarija Klintone - Sputnik Latvija
Hilarija Klintone salīdzinājusi sevi ar Serseju no "Troņu spēles"

Nekādi nevar samierināties bijusī ASV prezidenta kandidāte ar sakāvi savas politiskās karjeras galvenajā notikumā. Tāpēc pat literārā festivāla laukumā angļu kūrorta pilsētā Čeltnemā, kurā viņa piedalījās, atkal izskanēja brīdinājumi par "rietumu demokrātijas apdraudējumiem" no Krievijas puses.

Klintones kundzes komanda pēc sakāves sacīkstēs par prezidenta amatu jau gandrīz gadu stāsta amerikāņiem un pārējai pasaulei par tā saucamo krievu iejaukšanos ASV priekšvēlēšanu kampaņā.

Tomēr žurnālisti Džonatans Allens un Emija Pārnsa (atzīmējiet, ka nedz RT un Sputnik, nedz Džulians Asānžs un WikiLeaks) nesen izdotajā grāmatā Shattered ("Uz sabrukšanas robežas") atklāj kārtis: "24 stundas pēc sakāves atzīšanas Klintones vēlēšanu kampaņas vadītājs Robijs Muks un vēlēšanu štāba vadītājs Džons Podesta sapulcēja komandas locekļus, lai kopīgiem spēkiem formulētu argumentus, kas pierādītu, ka vēlēšanas nebija īsti godīgas….Viņi izstrādāja scenāriju, kas bija jāpasniedz presei un sabiedrībai. Un par viņu argumentu galveno elementu jau kļuva Krievijas hakeru uzbrukumi". Jau 24 stundas pēc sakāves atzīšanas!

Nedaudz vēlāk, jau neslēpdama uzsāktās kampaņas jēgu, Klintones bijusī sabiedrisko attiecību štāba direktore Dženifera Palmieri Washington Post lapās paziņoja: "Ja mēs paskaidrosim, ka Krievijas rīcība ir tikai uzbrukums mūsu republikai, sabiedrība būs mūsu pusē. Jo vairāk mēs par to runāsim, jo vairāk tā mūs atbalstīs."

Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Demokrātu līderis Senātā aicinājis nevainot Krieviju par Klintones sakāvi

Russiagate, ko daži rietumvalstu mediji iedēvēja par "garo ziepju operu", draud ar gluži nopietnām sekām ne tikai Krievijas un Amerikas, bet arī visas pasaules attiecībās un kļūst aizvien absurdāka.

Izveidotas speciālas komitejas, nodibināts speciāls prokurora amats Russiagate izmeklēšanai. Pieņemtas jaunas pret Krieviju vērstas sankcijas, turklāt gan demokrāti, gan republikāņi savā neprātā demonstrē apbrīnojamu vienprātību.

Tikmēr Senāta Izlūkošanas komiteja (lūdzu, pievērsiet uzmanību – Senāta Izmeklēšanas komiteja) speciālā preses konferencē iepazīstināja ar savas deviņus mēnešu ilgās izmeklēšanas rezultātiem. Un pie kā tad šī izmeklēšana ir novedusi? Tika organizētas vairāk nekā simt intervijas, liecību ieraksti sniedzas 250 stundu garumā, sastādīti 4 tūkstoši lappušu ierakstu un pārbaudīti vairāk nekā 100 tūkstoši dokumentu. Iesaistīto darbinieku summētais darba laiks – 57 stundas dienā septiņas dienas nedēļā, kopš izmeklēšanas sākuma, izpētīti dokumenti un ieraksti, veiktas intervijas ar lieciniekiem un izanalizēti slepenie un atklātie materiāli.

Kāds ir rezultāts? Nekādi fakti par Krievijas iejaukšanos sabiedrībai nav sniegti.

Ar to šajā amerikāņu politiskajā iestudējumā varētu pielikt punktu. Taču, kā rāda notikumi, tas vēl nav viss. Absurda teātra izrāde turpinājās: Krieviju vaino pat par Pokemon Go pielietošanu rasu un pārējo kaislību kurināšanas mērķiem Amerikas sabiedrībā.

Un tā uzvedas CNN – Tērnera laikos viens no cienījamākajiem medijiem visā pasaulē.

Cilvēki, atjēdzieties! Nabaga Pikaču un Co! Viņiem draud briesmas! Tos var atzīt par ārvalstu aģentiem…

Cik burbona bija "jāuzņem uz krūts", lai kaut ko tādu izdomātu!

Autora domas var neatbilst redakcijas viedoklim.

Ziņu lente
0