Viedoklis

Eksperts: "Baltās ķiveres" atstrādā CNN samaksāto naudu

© Foto : facebook / Сергей ЖуравскийKrievijas sabiedriskās kustības "Reformas - jaunais kurss" priekšsēdētājs, politisko zinātņu kandidāts Sergejs Žuravskis
Krievijas sabiedriskās kustības Reformas - jaunais kurss priekšsēdētājs, politisko zinātņu kandidāts Sergejs Žuravskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jautāts par to, kāpēc skatītāji joprojām tic "Balto ķiveru" reportāžām, eksperts atgādināja, ka lielākā daļa cilvēku tomēr saprot, ka organizācija pilda pasūtījumu.

RĪGA, 10. jūnijs — Sputnik. Krievijas sabiedriskās kustības "Reformas — jaunais kurss" priekšsēdētājs, politisko zinātņu kandidāts Sergejs Žuravskis radio Sputnik ēterā komentēja atmaskotās viltus ziņas par Omranu Daknišu.

Iepriekš Sputnik Lietuva vēstīja, ka RT žurnālistiem izdevies atmaskot vienu no baismīgākajām viltus ziņām par Sīriju — stāstu par zēnu, kurš tika iedēvēts par "Alepo ciešanu simbolu".

Zēna tēvs pastāstīja telekanāla žurnālistiem, ka "Baltās ķiveres" ilgi fotografējuši zēnu, pirms snieguši viņam palīdzību, un pēc tam izmantojuši uzņēmumus savtīgos nolūkos, turklāt piebilda, ka viņa dēla gūtie ievainojumi būtiski pārspīlēti.

Omrana uzņēmumi, kuru no gruvešiem izglābuši "Balto ķiveru" pārstāvji, parādījās medijos 2016. gada vasarā. Rietumvalstis apsūdzēja Krieviju un Sīriju par uzlidojumu mājai Alepo, kurā dzīvojusi bērna ģimene.

Jautāts par to, kāpēc skatītāji joprojām tic "Balto ķiveru" reportāžām, Sergejs Žuravskis norādīja, ka lielākā daļa cilvēku tomēr saprot, ka organizācija pilda pasūtījumu.

Organizācijas Baltās ķiveres aktīvisti Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Aktīvisti no "Baltajām ķiverēm" pieķerti viltus datu fabricēšanā par darbu Sīrijā

Eksperts pavēstīja, ka "Baltās ķiveres" gatavo ziņas, ko no viņiem gaida, un propagandē plašsaziņas līdzekļus, kuru labā viņi strādā.

Taču, kad tiks publicēta patiesa informācija vai ziņas, kas neiekļausies iepriekš sniegto materiālu "rāmjos", viņiem tiks vaicāts, no kurienes viņi ņēmuši tādas ziņas, piebilda Žuravskis.

Viņš uzsvēra, ka "Baltās ķiveres" atstrādā naudu, ko tām maksā CNN, saņem reitingus un pateicīgu publiku, kura šausminās par upuriem Sīrijā.

Žuravskis atgādināja, ka ar nepatiesajām ziņām jācīnās ar patiesas informācijas palīdzību. Viltum var likt pretī tikai patiesību, ir pārliecināts eksperts.

Ziņu lente
0