Viedoklis

Nolieciet mani uz zinātnes altāra

© Foto : pixabayЗвездное небо
Звездное небо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai melnajiem caurumiem ir mati? Kādai mūzikai dod priekšroku suņi? Kad Zeme sadursies ar planētu X? Cik bieži jānodarbojas ar seksu? Šie un citi aizraujoši atklājumi.

Mūsdienās daudzi gribot negribot interesējas par zinātni. Katra otrā ziņa – par britu (japāņu, kanādiešu, mongoļu – pēc sirds patikas) zinātniekiem, kuri kaut ko tur atklājuši, noskaidrojuši vai pierādījuši. Dažkārt trāpās pat lietderīga informācija.

Nesen uzticami avoti ziņoja, ka Mēness ar Zemi varētu sadurties pēc 65 miljardiem gadu. To ar kaut kādu tur savu mērījumu palīdzību noskaidrojis planetologs Džeisons Bārnss no Aidaho universitātes (ASV). Taču nevajag pārdzīvot, mocīt sevi un tuviniekus ar histērijas lēkmēm un mākties virsū parādniekiem. Lieta tāda, ka tobrīd gan Mēnesi, gan Zemi jau sekmīgi būs "apēdusi" Saule, kas kļūs par sarkano gigantu.

Стивен Хокинг - Sputnik Latvija
Stīvens Hokings prognozē pasaules galu

Tomēr pat šis notikums mani īpaši lielu šoku nesagādāja. Lieta tāda, ka pirms uzzināju minēto jaunumu, izlasīju ziņu, ka pazīstamais zinātnieks Deivids Mīds esot noskaidrojis Zemes iznīcināšanas datumu – tas notikšot 2017. gada oktobrī, kad mūsu planēta saduršoties ar tā saucamo planētu X. Jūs neesat par to dzirdējuši? Bet es jau sarunāju sev atvaļinājumu septembrī! Interesanti, vai man tagad ir vajadzīga tā zobu protēze par elles naudu?

Savu viedokli pētnieks sīki izklāstījis darbā "Planet X: The 2017 Arrival". Zinātnieks pievērš lasītāju uzmanību tam, ka planētas gaidāmās iznīcības pazīmes jau ir saskatāmas (ko vērts esot viens pats Brexit), vienkārši sabiedrība ar nodomu tiek turēta neziņā, lai neizceltos panika.

Taču laika līdz iznīcības brīdim vēl ir pietiekami – veseli 8 mēneši, tāpēc pagaidām, kamēr miljonāri rok sev bunkurus, paskatīsimies, kādus atklājumus vēl izdarījuši zinātnieki. Piemēram, zinātnisko prēmiju Breakthrough Prize fizikā saņēmuši zinātnieki, kuri atklāja ugunīgos "matus" melnajiem caurumiem, kas agrāk tika uzskatīti par "plikpauriem". Nu, bet pastāstīt konkrētāk? Vai viņi tos ķemmē ar taisno celiņu, kā apgriež priekšpusē, ko dara, lai mati zupas šķīvī nelīstu? Vai no melno caurumu matiem var siltas zeķes noadīt? Šķiet, tas tomēr ir pārāk tālu no tēmas. Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka slinkums ir spēcīga intelekta pazīme (it kā kāds par to būtu šaubījies). Zinātnieki noskaidrojuši arī to, kāpēc pirms nāves visa dzīve aizlido acu priekšā. 

Zinātnieki noskaidrojuši, kā karjeru ietekmē bārda.

Ученые в лаборатории - Sputnik Latvija
Zinātnieki apgalvo, ka zarnu baktērijas manipulē ar mūsu smadzenēm

Zinātnieki ir noskaidrojuši, kādu mūziku labprātāk klausās suņi.

Zinātnieki ir noskaidrojuši pārsteidzošu faktu par vardēm. Zinātnieki ir noskaidrojuši, kāds ir biežākais vīriešu asaru iemesls. Zinātnieki ir noskaidrojuši, kā klačas ietekmē sieviešu smadzenes. Zinātnieki ir noskaidrojuši, kāpēc cūkas ir optimistes. Zinātnieki ir pierādījuši, ka Santa Klauss eksistē. Pētnieki ir pierādījuši, cik bīstami ir ziemas apavi. Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka putni var gulēt lidojuma laikā.

Ir arī pikantas ziņas. Zinātnieki ir noskaidrojuši, kāda tipa krūtis visvairāk valdzina vīriešus! Manuprāt, šajā gadījumā runa ir par angļu zinātniekiem. Toties viņu kolēģi no Kanādas ir uzzinājuši, kāds ir ideālais seksa biežums. Šie pētījumi patiešām ir aizraujoši. Tas ir, nevis rezultāti, bet gan to process. Kā viņi organizē savus eksperimentus? Es ceru, tie nav teorētiski. Piemēram, kāds medicīnas ģēnijs izgriež sev aklo zarnu un pieraksta izjūtas. Tāda gatavība upurēties ir fantastiska. Gribu veltīt šiem pētījumiem laiku, kas atlicis līdz planētas X pienākšanas brīdim. Kur var pierakstīties atklājēju komandā?

Ziņu lente
0