Video

Neviens nepaliek malā: Belbeka aviācijas garnizonā godā Il-20 ekipāžas piemiņu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sakari ar Krievijas lidmašīnu, kas atgriezās uz Hmeimimas aviācijas bāzi, pazuda 17. septembra vakarā.

Belbeka aviācijas garnizonā Belbekā godā Il-20 bojāgājušās ekipāžas piemiņu. Sevastopolieši izkārtojuši svecītes lidmašīnas figūrā.

"Neviens mūsu aviācijas garnizonā nav palicis vienaldzīgs. Ieradušies gan veterāni, gan skolēni jaunarmieši, gan Belbeka aviācijas garnizona iedzīvotāji un Belbeka aerodromā dislocētās armijas daļas karavīri," – pastāstīja rezerves majors Andrejs Samarcevs. 

17. septembrī Krievijas Aizsardzības ministrija vēstīja: pazuduši sakari ar lidmašīnu Il-20, kas atradās 35 km attālumā no Vidusjūras krasta. Resors informēja, ka šajā laikā četri Izraēlas GKS iznīcinātāji F-16 uzbruka Sīrijas objektiem Latākijā. AM ziņoja, ka piesedzoties ar Krievijas lidmašīnu, Izraēlas lidotāji to pakļāvuši Sīrijas PGA triecienam. Il-20 notrieca kompleksa S-200 raķete, gāja bojā 15 karavīri.

Lidmašīnas spārns - Sputnik Latvija
Vidusjūras gaisa telpā pazudusi Krievijas lidmašīna Il-20

Izraēlas premjerministrs Benjāmins Netanjahu piezvanīja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pēc Il-20 katastrofas. Viņš pauda nožēlu sakarā ar Krievijas karavīru bojāeju un paziņoja, ka par lidmašīnas katastrofu atbildīga esot Sīrija.

Politiķis piebilda, ka Izraēla gatava sniegt Krievijai visu nepieciešamo informāciju lidaparāta bojāejas izmeklēšanai. Netanjahu piedāvājis nodrošināt Izraēlas GKS komandiera vizīti Maskavā. Tāpat Izraēlas valdības vadītājs norādīja, ka nepieciešama Maskavas un Telavivas darbību tālāka koordinācija Sīrijā.

Krievijas AM pavēstīja, ka Izraēlas piloti, slēpjoties aiz Il-20, pakļāvuši to Sīrijas PGA triecienam. Turklāt atzīmēts, ka Izraēlas aviācijas kontroles līdzekļi nevarēja neredzēt Krievijas lidmašīnu, jo tā gatavojusies nosēsties.

"Izraēla nebrīdināja Krievijas Bruņoto spēku grupējuma Sīrijā vadību par plānojamo operāciju. Informācija pa "karsto līniju" tika saņemta nepilnu minūti pirms trieciena, tāpēc nebija iespējams izvest Krievijas lidmašīnu drošā zonā," — piebilda Aizsardzības ministrijas pārstāvis Igors Konašenkovs un apliecināja, ka resors patur tiesības uz atbilstošu atbildes rīcību.

Ziņu lente
0