Video

Mihails Saakašvili Kijevā draudējis mesties no jumta

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policisti aizturēja bijušo Gruzijas prezidentu uz ēkas jumta un centās viņu aizvest, taču politiķa piekritēji neļāva to izdarīt.

Otrdienas rītā Gruzijas eksprezidenta un Odesas apgabala bijušā gubernatora Mihaila Saakašvili dzīvoklī notika kratīšana — politiķis tiek turēts aizdomās par viņa organizēto protesta akciju finansēšanu no valsts bijušā prezidenta Viktora Janukoviča puses, vēsta RIA Novosti.

Kratīšanas laikā Saakašvili uzkāpa uz astoņstāvu ēkas jumta un draudēja mesties lejā. Tiesībsargi viņu aizturēja un noveda lejā, kur viņš tika iesēdinats mašīnā. Saakašvili piekritēji sarīkoja nekārtības, bloķēja autobusu, apmētāja ar olām policistus un sāka celt barikādes. Pret viņiem tika izmantota asaru gāze.

Pie Saakašvili mājas ieradās aptuveni simt Nacionālās gvardes karavīru un centās aktīvistus izkliedēt, taču protestu dalībiekiem izdevās atbrīvot bijušo Odesas apgabala gubernatoru.

Ukrainas partijas "Batkivščina" līdere Jūlija Timošenko nosauca varasiestāžu darbības par "politisku izrēķināšanos" un aicināja parlamentu novērtēt incidentu.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Saakašvili akcijas ir "Ukrainas galvas sāpes".

"No kaklasaites ēšanas līdz kāpšanai jumtā viņš ir nogājis zināmu ceļu politikā. Ceļš ir bijis ērkšķains," — teica Peskovs.

Ziņu lente
0