Ekonomisko situāciju var aprakstīt tikai ar krievu burtu, uzskata SVF

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasГлава миссии-советник Европейского управления МВФ Антонио Спилимберго
Глава миссии-советник Европейского управления МВФ Антонио Спилимберго  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
SVF pētījumu departamenta vadītājs uzskata, ka pašreizējā recesija nav līdzīga nevienai agrākajai.

RĪGA, 4. novembris — Sputnik. Globālās ekonomikas attīstības trajektorija pēc koronavīrusa apkarošanai ieviesto pasākumu radītās krīzes dažādās valstīs būs tik līkumaina, ka tās aprakstam būs piemēroti tikai krievu burti, uzskata Starptautiskā Valūtas fonda Pētījumu departamenta vadītāja vietnieks Antonio Spilimbergo. Savu viedokli viņš paudis Starptautiskajā biržas forumā, vēsta RIA Novosti.

Spilimbergo atzīmēja, ka pašreizējā recesija nav līdzīga nevienai agrākajai.

"Tā patiešām ir ļoti dīvaina. Tā ir unikāla recesija, un runa nav tikai par tās mērogiem. Atsaucot atmiņā krievu valodu, ir vērts runāt nevis par latīņu alfabēta burtiem, atjaunošanās līknei vajadzētu būt kaut kādai Ш-veidīgai, ja izmantosim krievu burtus," viņš konstatēja.

Spilimbergo ieteica meklēt atjaunošanās līknei piemērotu formu "krievu alfabēta dzīlēs".

"Esmu pārliecināts, ka tas būs nelineārs grafiks. Man šķiet, mūs sagaida kaut kādus "amerikāņu kalniņus" – pacelšanās un kritumi turpināsies vēl vismaz vairākus mēnešus," piebilda SVF pārstāvis.

Viņš pauda viedokli, ka stāvoklis normalizēsies, kad tiks atrastas iedarbīgas zāles pret Covid-19.

"Un vēlreiz saku, es meklētu piemērotu burtu krievu alfabētā: varbūt "Я", varbūt "Ю", "Ш"," piezīmēja Spilimbergo.

Iepriekš foruma "Krievija sauc!" konsultāciju un pētījumu kompānijas "TS Lombard" Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas tirgu un globālo politisko pētījumu izpilddirektors Kristofers Granvils ierosināja globālās ekonomikas attīstības trajektorijas aprakstam periodā pēc pandēmijas izmantot nevis parasti pielietotos latīņu alfabēta burtus U vai V, kas liecinātu par rādītāju vispārēju atjaunošanos, bet gan, drīzāk, burtu "K", jo kaut kas kāps augšup, bet kaut kas cits – turpinās kristies.

Koronavīrusa pandēmija ir aptvērusi gandrīz visu pasauli. Fiksēti jau vairāk nekā 46 miljoni infekcijas gadījumu, 1,2 miljoni pacientu miruši. Lielākais infekcijas gadījumu skaits tiek reģistrēts ASV, Indijā un Brazīlijā.

Ziņu lente
0