Par jauno Valsts policijas vadītāju var kļūt Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks

© Sputnik / Sergey MelkonovРижское региональное управление Государственной полиции
Рижское региональное  управление Государственной полиции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamajā otrdienā valdība var pieņemt lēmumu par Armanda Ruka apstiprināšanu Valsts policijas vadītāja amatā.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Valsts policijas priekšnieka amatam nolemts izvirzīt Valsts Policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāju Armandu Ruku, vēsta BB.lv.

Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Divi ģenerāļi un inkognito: kas pretendē uz Latvijas Valsts policijas vadītāja amatu

Ruks nebija viens no trim publiski vērtētajiem kandidātiem šim amatam, taču iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens nolēma izvirzīt tieši viņa kandidatūru.

Pēc Ģirģena sacītā, kandidāti, kuri iepriekš iesniedza pieteikumus dalībai konkursā – Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte un Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieka vietnieks Normunds Grūbis – ir profesionāļi savā jomā un kvalitatīvi izpilda savus dienesta pienākumus, taču, pēc ministra domām, Valsts policijas priekšniekam ir jābūt ne vien izpildītājam, bet arī līderim ar modernu skatījumu.

"Ņemot vērā, ka šie cilvēki iekšlietu sistēmā ir ļoti ilgi, tad nepieciešams svaigs skatījums un jauna enerģija. Es uzskatu, ka visas minētās amatpersonas var strādāt vienotā komandā," uzsvēra Ģirģens, piebilstos, ka Valsts policijas priekšniekam apkārt jābūt pieredzējušiem speciālistiem.

Tāpat ministrs paskaidroja, ka Valsts policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Grišins saņēma vislielāko baļļu skaitu konkursā, taču, ņemot vērā viņa veselības stāvokli, par kandidātu šim amatam tika izvēlēts Ruks, kurš ir profesionālis ar atbilstošu Valsts policijas attīstības skatījumu.

Начальник Госполиции Латвии Интс Кюзис - Sputnik Latvija
Pienācis laiks aizvērt lappusi: Ķuzis aiziet no Valsts policijas

Ministrs veica individuālu sarunu ar Grišinu, kurā viņš pats pateica, ka būtu taisnīgi, ja Valsts policijas priekšnieka amatam tiktu izvirzīts cilvēks, kurš spētu ieviest iestādei nepieciešamās izmaiņas.

"Ņemot vērā, ka Grišina kungs tomēr nevar uzņemties šo amatu, tad skatījāmies plašāku amatpersonu loku, un mans piedāvātais kandidāts bija Armands Ruks, kurš taisni šovasar, izturot konkursu, kļuva par Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieku. Ruks ir ļoti labs kadrs no VP vidus. Mani uzrunāja arī tas, ka Grišina kungs pauda gatavību atbalstīt manu izvēli. Tāpat Grišina kungs pauda gatavību sniegt atbalstu jaunajam kandidātam," uzsvēra ministrs.

Ģirģens sagaida, ka Ruks modernizēs Valsts policiju, uzlabos personāla atlasi un samazinās iekšējos riskus, tai skaitā korupcijas risku, kā arī strādās pie tā, lai uzlabotu Valsts policijas darbinieku atalgošanu. Ministrs paziņoja, ka jau tuvākajā laikā gaida no Ruka Valsts policijas resursu optimizācijas piedāvājumus.

Ministrs stādīja priekšā jauno kandidātu koalīcijas partneriem, un neviens nepauda iebildumus, turklāt daudzi bija patīkami pārsteigti. Ģirģens cer, ka nākamajā otrdienā valdība pieņems lēmumu par Ruka apstiprināšanu amatā.

Ziņu lente
0