Laiks atradināties: analītiķis pastāstīja, kas notiks ar ES dotācijām Baltijai

© PixabayДеньги, песочные часы
Деньги, песочные часы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstis var rēķināties ar iepriekš ieplānotajām dotācijām, taču jaunu projektu finansēšana nav prognozējama.

RĪGA, 30. jūnijs – Sputnik. Viļņa cer uz taisnīgu līdzekļu sadali gan no ES ilggadējā budžeta, gan no Eiropas ekonomikas atjaunošanas fonda. To paziņoja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda videosarunas laikā ar Eiropas Padomes priekšsēdētāju Šarlu Mišelu, vēsta Sputnik Lietuva.

Briselei jāpiešķir Lietuvai agrāk ieplānotie līdzekļi, taču jaunu projektu finansēšana ir ar dakšām ūdenī rakstīta, sarunā ar Sputnik Latvija savu viedokli pauda Krievijas Zinātņu akadēmijas Eiropas institūta Ekonomikas pētījumu nodaļas vadītājs Anatolijs Bažans.

"Nedomāju, ka acumirklī tiks nogrieztas visas dotācijas, lai arī līdz ar Lielbritānijas izstāšanos no ES kopīgā budžeta ienākumi krasi samazināsies, - zināmai daļai vajadzētu palikt. Protams, katras ES valsts valdība vēlas saņemt no kopējā budžeta pēc iespējas vairāk. Parasti šīs vēlmes tiek apmierinātas daļēji, pat tad, kad budžets bija pilnāks. Tagad iespējas samazinās, un, jo tālāk, jo mazāk valstis tiks dotētas," norādīja Bažans.

Līdz šim Eiropas Savienības valstīm nav izdevies vienoties ne par kopīgo budžetu nākamajam septiņu gadu periodam, ne arī par ekonomikas atjaunošanas fondu. ES budžeta pašreizējais projekts paredz samazināt Saliedētības fonda līdzekļus. Tas būtiski ietekmēs visu Baltijas valstu budžetu.

Ziņu lente
0