Ārstu un skolotāju algu palielināšanai Latvijā var pārskatīt nodokļu sistēmu

© Foto : Ernests Dinka, Saeimas KancelejaМинистр финансов Янис Рейрс
Министр финансов Янис Рейрс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Finanšu ministrs neredz iespēju iesniegt 2021. gada valsts budžetu Saeimas balsojumam bez papildu līdzekļiem skolotāju un ārstu algām.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Lai paaugstinātu algas ārstiem un skolotājiem, ir jāpārskata nodokļu sistēma, paziņoja intervijā Latvijas Televīzijai finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība").

Pēc viņa sacītā, ārstu un skolotāju algu paaugstinājums prasa nodokļu izmaiņas vai arī strauju budžeta konsolidāciju.

Lai sasniegtu šo mērķi, varētu ievest veselības nodokli, konsolidējot daļu sociālo iemaksu un ienākumu nodokli bez kopējā iedzīvotāju nodokļu sloga palielinājuma, paskaidroja Reirs.

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Kariņš apsolījis palielināt algas mediķiem nākamgad

Pēc viņa sacītā, viņš neredz iespēju iesniegt valsts budžetu Saeimas balsojumam bez papildu līdzekļiem skolotāju un ārstu algām.

Tāpat Finanšu ministrija piedāvās noteikt minimālās sociālās garantijas, jo Latvija ir viena no nedaudzām valstīm, kur cilvēku iespējams nodarbināt bez tām, atzīmēja ministrs.

Iepriekš premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka nākamgad mediķiem ir jāsaņem solītais algas pielikums 20% apmērā.

Atgādināsim, ka mediķu algas par 20% bija jāpaaugstina jau šogad, taču 2020. gada budžetā šim mērķim netika rasti līdzekļi.

Skolotāju algas pieaugs vēl ātrāk – pateicoties noziedzīgi iegūto līdzekļu konfiskācijai virs plānotā, Latvijā tika atrasta nauda skolotāju algu paaugstināšanai no 1. septembra.

Ziņu lente
0