Lursoft: aptuveni 3 tūkstoši uzņēmumu pirmo reizi gada laikā iedzīvojušies parādos aprīlī

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Pāriet pie mediju bankasБанкноты номиналом 5 и 10 евро.
Банкноты номиналом 5 и 10 евро. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzas kompānijas darīja visu iespējamo, lai dzēstu nodokļu parādus martā un valsts izmaksātu dīkstāves pabalstus darbiniekiem, taču aprīlim diemžēl naudas nepietika.

RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. Aprīlī pirmo reizi maksājumu termiņu nokavējuši 8% parādnieku – 2954 uzņēmumi, vēsta Tvnet.lv, atsaucoties uz Valsts ieņēmumu dienesta sniegtajiem datiem.

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Covid-19 pandēmija nav pamats nodokļu celšanas atcelšanai: premjers paziņoja termiņus

Lursoft rīcībā esošā informācija liecina, ka aprīļa sākumā fiksēti 37 036 uzņēmumi, kuru nodokļa parāds pārsniedza 150 eiro. No tiem 4372 uzņēmumi pirms mēneša vēl nebija iekļauti nodokļu parādnieku sarakstā, bet 2954 kompānijām nodokļu parāds aprīlī fiksēts pirmo reizi šī gada laikā. Ceturtā daļa šo uzņēmumu strādā mazumtirdzniecībā.

Lursoft uzsvēra, ka Covid-19 pandēmijas sākumā valdība pieņēma lēmumu par to, ka dīkstāves pabalstus varēs saņemt tikai to uzņēmumu darbinieki, kam nav reģistrēti nodokļu parādi.

Iespējams, šī lēmuma dēļ 519 nodokļu parādnieki martā apmaksāja savus parādus, lai arī agrākajos mēnešos uzņēmumi bija parādnieku sarakstā.

Savukārt aprīlī šie paši uzņēmumi atkal parādījās nodokļu parādnieku sarakstā, liecina Lursoft apkopotie dati.

Ziņu lente
0