Slēgta Danske Bank filiāle Latvijā

© Jens Noergaard Larsen / Scanpix Denmark / AFPDanske Bank
Danske Bank - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atlikušo biznesa klientu apkalpošana nodota Danske Bank filiālei Lietuvā, bet privātie klienti – bankai Citadele.

RĪGA, 25. marts — Sputnik. Šonedēļ likvidēta Danske Bank filiāle Latvijā, vēsta Tvnet.lv, atsaucoties uz Uzņēmumu reģistra datu bāzi.

Pašas filiāles vietnē norādīts, ka kredītiestāde slēgta 2020. gada 20. martā. Ziņots, ka saskaņā ar Danske Bank lēmumu par bankas pakalpojumu pārtraukšanu Baltijas valstīs filiāle Latvijā ir slēgta no pagājušās nedēļas beigām.

Банковские сейфы - Sputnik Latvija
Citadeles veiksmes josla: amerikāņu banka Latvijā pārņem Danske filiāli

Jau no 2020. gada februāra beigām Danske Bank atlikušo biznesa klientu apkalpošana nodota Lietuvas filiāles ziņā, savukārt filiāles privāto klientu kredītportfeli iepriekš pārņēma banka Citadele. Toreiz Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atzīmēja, ka uzņēmuma daļu nodošana bankai Citadele neradīs negatīvu ietekmi uz Citadeles darbību un nenāks par ļaunu klientu interesēm (cita starpā tiks saglabātas tiesības un pienākumi, kas izriet no līguma ar Danske Bank filiāli). Komisija pieņēma lēmumu saskaņā ar piedāvājumu par pāreju, ko FKTK saņēma no Danske Bank 16. decembrī.

2019. gada februārī Danske Bank informēja par vēlmi pārtraukt darbību Baltijas valstīs un Krievijā. īsi pirms tam Igaunijas Finanšu inspekcija aizliedza bankas darbību valsts teritorijā.

Ziņu lente
0