Cīņa ar ēnu: Latvija piešķirs ceturtdaļmiljonu eiro ēnu ekonomikas apkarošanai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz 2022. gadam Latvija plāno izstrādāt programmu, kas veicinās ēnu ekonomikas samazināšanos valstī.

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Saskaņā ar Finanšu ministrijas rīkojuma projektu, valsts pētījumu programmai "Ēnu ekonomikas mazināšana valsts ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanai" tiks iztērēti 251 526 eiro, raksta Bb.lv.

Programmas galvenais mērķis ir ēnu ekonomikas mazināšana, veicinot produktīvu un konkurētspējīgu biznesa vidi un ceļot Latvijas sabiedrības labklājību.

Евро - Sputnik Latvija
Aptauja: pie ēnu ekonomikas Latvijā noveduši augstie nodokļi

Programmas ietvaros plānots izstrādāt Latvijas apstākļiem piemērotu ēnu ekonomikas mērīšanas metodi, izanalizējot to veicinošos faktorus dažādās tautsaimniecības nozarēs, kā arī izstrādāt rekomendācijas ēnu ekonomikas mazināšanai.

Programmu plānots īstenot līdz 2022. gadam, nepieciešamības gadījumā tās termiņi tiks pagarināti vēl uz gadu.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Starptautiskā reitingu aģentūra "S&P Global Ratings" paaugstināja Latvijas kredītreitingu no "A" uz "A+". Šis reitings Latvijai ir augstākais kopš 1997. gada, kad valstīm vēl tikai sāka piešķirt kredītreitingus.

Tāpat aģentūra atzīmēja, ka pēdējo 18 mēnešu laikā Latvija padarīja lielu darbu, ieviešot "Moneyval" rekomendācijas, izveidojot attiecīgus nosacījumus naudas atmazgāšanas un finanšu noziegumu novēršanai un atjaunojot valsts finanšu reputāciju.

Ziņu lente
0