Tieslietu ministrija vēlas atcelt nodokli vienīgajam mājoklim

© Sputnik / Кирилл КаллиниковВходная дверь в квартире многоэтажного жилого дома
Входная дверь в квартире многоэтажного жилого дома - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tieslietu ministrija ierosina neaplikt ar nodokli nekustamos īpašumus, kuru vērtība nepārsniedz 100 tūkstošus eiro.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. Tieslietu ministrija ierosina neaplikt ar nodokli nekustamos īpašumus, kuru vērtība nepārsniedz 100 tūkstošus eiro, vēsta BB.lv.

Jaunās konservatīvās partijas Saeimas frakcijas vadītāja Juta Strīķe pēc koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes atklāja, ka Tieslietu minsitrija ierosinājusi ieviest arī nekustamo īpašumu vērtības neapliekamo minimumu, pārskatot kadastra vērtību. Patlaban runa ir par iespēju neaplikt ar nodokli nekustamos īpašumus, kuru vērtība nepārsniedz 100 tūkstošus eiro, kurā cilvēks dzīvo.

Митинг Фронта народной власти у здания Министерства финансов за отмену налога на недвижимость на единственную собственность - Sputnik Latvija
Rokas nost no manām mājām! Latvijas iedzīvotāji pieprasa atcelt NĪN vienīgajam mājoklim

Strīķe piebilda, ka šajā jautājumā vēl nav panākta vienprātība.

Nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars informēja, ka partija atbalsta nekustamo īpašumu vērtības neapliekamā minimuma ieviešanu, taču par to būtu jārunā jau pēc nākamā gada budžeta apstiprināšanas, apspriežot mikrouzņēmumu nodokli un visu nodokļu sistēmu kopumā.

Arī KPV LV Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs uzskata, ka nākotnē ir jāizskata kopējā fiskālā ietekme, un nekustamo īpašumu nodoklis jau ir nākamā gada jautājums.

2013.gadā "Saskaņas" deputāts Igors Pimenovs jau ieteica noteikt ar nodokli neapliekamo nekustamā īpašuma minimumu, taču viņa ierosinājums tika noraidīts. 2018.gadā Saeima noraidīja ierosinājumu atcelt NĪN vienīgajam mājoklim, ko iesniedza opozīcijas partija "No sirds Latvijai".

Līdzīga iniciatīva tika publicēta arī sabiedriskās iniciatīvas platformā ManaBalss.lv. Patlaban to parakstījuši vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku. Portāla pārstāvji jau aprīlī vērsās Saeimā ar lūgumu pieņemt lēmumu petīcijas jautājumā.

Ziņu lente
0