Latvijas iedzīvotājiem jaunajā gadā sola elektrības tarifu samazinājumu

CC0 / pxhere / Счетчики электроэнергии
Счетчики электроэнергии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādēļ Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija sagaida elektroenerģijas tarifu samazinājumu un cik nozīmīgs tas varētu būt.

RĪGA, 4. oktobris – Sputnik. Mainīgā elektroenerģijas sadalījuma tarifa daļa nākamgad varētu samazināties par 7-8%, pastāstīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītājs Rolands Irklis LNT intervijā.

Счетчики электроэнергии - Sputnik Latvija
Četras no desmit Latvijas ģimenēm pārmaksā par elektrību

Viņš atgādināja, ka galapatērētāju tarifs veidojas no daudzām komponentēm: sadales tarifa, obligātās iepirkuma komponentes (OIK), elektrības cenas. Sadales tarifs sastāda aptuveni 30% no gala summas atkarībā no patēriņa apjoma. Tādēļ, kaut arī rēķina summa samazināsies, kopējais izmaksu samazinājums būs mazāks.

"Regulators ir jau apstiprinājis grozījumus metodikā, un mēs tuvākajās dienās vai nedēļās sagaidām no "Sadales tīkla" jauno tarifu projektu. Ja mums labi veiksies un būs laba sadarbība, tad mēs ceram, ka jau no 1. janvāra varētu būt tarifa samazinājums," paziņoja Irklis.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, speciāla Saeimas komisija izmeklē pārkāpumus, kuri tika pieļauti citas elektroenerģijas tarifu komponentes ieviešanā – OIK: tā ir tā vērtības daļa, kurai dotāciju izteiksmē bijā jānonāk zaļās enerģijas ražotāju subsīdijās, taču beigās kļuva par liela mēroga mahināciju lauku.

Nedēļas sākumā komisijas sēdē piedalījās Krišjānis Kariņš, lai pastāstītu par savu situācijas redzējumu.

Ziņu lente
0