Olu ražotājs no Ukrainas iekļuvis Ogres novadā

CC0 / pixabay / Яйца
Яйца - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Madlienas pagasta iedzīvotāji bija satraukti par smaku, troksni un kravas automašīnām, bet Ogres novada pašvaldība atbalstījusi putnu fabrikas projektu.

RĪGA, 7. septembris — Sputnik. Ukrainas kompānija "Ovostar Union" beidzot atradusi vietu putnu fabrikai Latvijā, taču, iespējams, tas nav uz ilgi laiku, vēsta BNN.

Фото из буклета Gallusman - Sputnik Latvija
Olu ražotājs Ovostar no Ukrainas ienāk Latvijā. Madlienas iedzīvotāji ir šokēti

Latvijas olu ražotāju asociācija nosūtījusi vēstuli Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), kurā lūdza pievērst uzmanību faktam, ka Ogres novada dome atļāvusi uzņēmumam "Gallusman", Ukrainas olu ražotāja "Ovostar Union" pārstāvim, iegūt īpašumā zemi Madlienas pagastā.

Asociācija uzskata, ka "Gallusman" neatbilst nevienam no likumā "Par zemes privatizāciju lauku apvidos" uzskaitītajiem subjektiem, lai šis uzņēmums varētu iegādāties Latvijas zemi.

""Gallusman" nebija tiesīga iegādāties īpašumā nekustamo īpašumu Ogres novadā, un Ogres novada domes piekrišana tika izsniegta pretēji likumā noteiktajam aizliegumam. Tāpēc mēs aicinām KNAB veikt pārbaudes saistībā ar zemes iegādi Ogres novadā," pauda Latvijas Olu un putnu gaļas ražotāju asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha.

Atbildes vēstulē KNAB norādīja, ka norādītajā jautājumā sākta pārbaude.

Atgādināsim, ka kompānija Ovostar Union izskatīja trīs iespējamās vietas putnu fabrikas būvniecībai – Valgas novadā, Tukuma novada Jaunsātu pagastā un Ogres novada Madlienas pagastā.

Pērnā gada maijā Valkas apkaimē tika izvēlēts zemesgabals, taču izvietot tur tik lielu ražotni neļāva normatīvi: nepatīkama smaka no putnu aplokiem sasniegtu tuvākās apdzīvotās vietas. Tad tika izvēlēts jauns zemesgabals Valkas novadā, taču arī to iegūt savā rīcībā neizdevās. Šis meža zemesgabals pieder valstij, nevis pašvaldībai.

Яичный желток - Sputnik Latvija
Zemkopības ministrija palūdza Eiropas Komisiju pievērst uzmanību Ukrainas olām

Pēc tam tika izskatīts putnu fabrikas celtniecības variants Tukuma novadā. Taču ar izvēlēto zemesgabalu atkal radās grūtības – tas atrodas netālu no Jaunsātu karjera – populāras pilsētnieku peldvietas. Turklāt investori vēlējās iegūt zemesgabalu savā īpašumā, taču dome investoriem atteica.

Arī Madlienas pagasta iedzīvotāji bija satraukti par fabrikas radīto smaku, graudu dzirnavu radīto troksni, mēslu pārstrādi, kravas automašīnu satiksmi un citiem jautājumiem, taču izrādījies, ka Ogres novada pašvaldība projektu atbalstījusi.

Ziņu lente
0