Bagātākie cilvēki pasaulē dienas laikā zaudējuši 117 miljardus dolāru

© Sputnik / Александр Демьянчук / Pāriet pie mediju bankasКитайские денежные купюры-юани.
Китайские денежные купюры-юани. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas Tautas banka nolaidusi juaņas kursu pret dolāru līdz minimālajai atzīmei kopš pērnā gada decembra.

RĪGA, 7. augusts — Sputnik. Bagātākie cilvēki pasaulē zaudējuši vairāk nekā simt miljardus dolāru, ņemot vērā kritumu finanšu tirgos, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Bloomberg.

Saskaņā ar izdevuma rīcībā esošo informāciju, 500 bagātākie biznesmeņi zaudējuši 117 miljardus dolāru. Piemēram, Amazon dibinātājs Džefs Bezoss zaudējis gandrīz 3,5 miljardus dolāru, kompāniju grupas Louis Vuitton Moеt Hennessy prezidents Bernārs Arno – četrus miljardus, bet Facebook dibinātājs Marka Zakerbergs — 2,7 miljardus dolāru, vēsta Forbes.

Флаги США и Китая во время визита Дональда Трампа в Пекин 9 ноября 2017 года - Sputnik Latvija
Ķīna pārtraukusi lauksaimniecības produkcijas iegādes ASV

Kritumu tirgos Bloomberg pamatoja ar spriedzes saasināšanos Ķīnas un ASV tirdznieciskajās attiecībās.

1. augustā ASV prezidents Donalds Tramps informēja, ka Vašingtona ieviesīs nodevu 10% apmērā preču importam no Ķīnas par kopējo vērtību 300 miljardu dolāru apmērā no 1. septembra.

Dažas dienas vēlāk Ķīnas Tautas banka pazemināja juaņas kursu pret dolāru līdz minimālajai atzīmei kopš pērnā gada decembra. Atbildot uz to, ASV Finanšu ministrija iekļāva Ķīnu valstu sarakstā, kas nodarbojas ar valūtas manipulācijām, un paziņoja, ka plāno vērsties Pasaules tirdzniecības organizācijā.

Savukārt Pekina apliecināja, ka neplāno padarīt juaņu par instrumentu tirdzniecības konfliktā ar ASV, savukārt Ķīnas valūtas kursa volatilitāti pamatoja ar ārējiem faktoriem.

Ziņu lente
0