Katram sava minimālā alga: 500 eiro piedāvā maksāt atsevišķās nozarēs

© TaxRebate.org.uk / Pile of EurosДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Darba devēju konfederācija un Latvijas Tirdzniecības un ražošanas kamera uzstājas pret minimālās algas līmeņa palielināšanu līdz 500 eiro jau nākamgad.

RĪGA, 16. jūlijs – Sputnik. Latvijas Darba devēju konfederācija skeptiski attiecas pret ideju 2020. gadā palielināt visiem minimālo algu līdz 500 eiro, LDDK piedāvā izskatīt variantu noteikt dažādu minimālās algas līmeni dažādām nozarēm. Arī Latvijas Tirdzniecības un ražošanas kamera iebilst pret minimālās algas palielināšanu tuvākajā laikā, jo tas pārkāpj nodokļu stabilitātes principu.

Первое заседание Сейма 13-го созыва - Sputnik Latvija
Algas Latvijā pieaug. Deputātiem

Vakar valdošās koalīcijas Nodokļu politikas attīstības komiteja konceptuāli atbalstīja piedāvājumu par minimālās algas apmēra palielināšanu līdz 500 eiro 2020. gadā. Pēc Saeimas deputāta Krišjāņa Feldmaņa sacītā, šis jautājums vēl tiks apspriests koalīcijas sadarbības sēdē, bet tikmēr šo jautājumu apspriedīs partijās, lai septembrī tas varētu nonākt valdības apspriešanā.

Latvijas Darba devēju konfederācija sakarā ar iniciatīvu paziņoja, ka minimālās algas paaugstinājums nedrīkst būt tikai politisks lēmums. Tā piedāvā izskatīt šo jautājumu Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē un saskaņot to gan ar darba devējiem, gan ar darbiniekiem, vēsta jauns.lv.

"Vai ministrijas ir aprēķinājušas, cik izmaksās minimālās algas celšana pašvaldību un valsts budžetam? Kādu ietekmi tas atstās uz pedagogu, sociālo darbinieku, mediķu algām?" paziņoja LDDK, uzsverot, ka uzskaitītās profesijas paredz augstu kvalifikāciju. Tai pat laikā minimālo algu parasti saņem cilvēki, kuri ir nodarbināti profesijās ar zemām kvalifikācijas prasībām. Tādēļ, pēc LDDK domām, būtiski palielinot minimālo algu, svarīgi ir palielināt algas arī visām profesijām, kuras prasa augstāku kvalifikāciju. Tāpēc LDDK piedāvā izskatīt jautājumu par dažāda minimālās algas līmeņa noteikšanu dažādām nozarēm.

Кошелек - Sputnik Latvija
Minimālo algu Latvijā 2020. gadā var pacelt līdz 500 eiro

Savukārt Latvijas Tirdzniecības un ražošanas kameras prezidents Aigars Rostovskis paziņoja, ka minimālās algas palielināšana līdz 500 eiro būtu nekorekta attiecībā pret uzņēmējiem, raksta Latvijas Avīze. Viņš atgādināja, ka iepriekšējā Saeima deva solījumu trīs gadu laikā pēc nodokļu reformas saglabāt nodokļu stabilitāti biznesam. Pēc Rostovska sacītā, pagājušajā nedēļā viņš tikās ar finanšu ministru Jāni Reiru, kurš paziņoja, ka nodokļu izmaiņas var tikt ieviestas tikai 2021. gadā, savukārt nākamgad darbs nodokļu sistēmas uzlabošanai tikai tiks uzsākts.

Ziņu lente
0