Mediji: Krievija un Ķīna atteikušās no norēķiniem dolāros

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasРоссийский рубль
Российский рубль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums Izvestija vēsta, ka patlaban tiek izstrādāti jauni Krievijas un Ķīnas uzņēmumu norēķinu mehānismi, kuru starpā varētu būt "slūžas starp Krievijas un Ķīnas SWIFT analogiem".

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Krievija un Ķīna parakstījušas starpvaldību vienošanos par pāreju pie norēķiniem nacionālajās valūtās. Dokumentu parakstījis Krievijas pirmais vicepremjers, finanšu ministrs Antons Siluanovs un Ķīnas Tautas bankas priekšsēdētājs I Gans, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi "Izvestija".

Доллары - Sputnik Latvija
Viedoklis
Dienas ir skaitītas: dolāram prognozē 30% devalvāciju

Informāciju sniedzis finanšu ministra vietnieks Sergejs Storčaks un piebildis, ka vienošanās parakstīta jau 5. jūnijā, taujāts par to, kas veikts ar mērķi aktivizēt darbu savstarpējo norēķinu attīstībai ar Krievijas ekonomiskajiem partneriem nacionālajās valūtās, lai nostiprinātu valsts ekonomisko drošību".

Izdevums vēsta, ka patlaban tiek izstrādāti jauni Krievijas un Ķīnas uzņēmumu norēķinu mehānismi, kuru starpā varētu būt "slūžas starp Krievijas un Ķīnas SWIFT analogiem".

Savukārt Krievijas Valsts domes deputāts Anatolijs Aksakovs norādīja, ka norēķinu apjoma pieaugums nacionālajās valūtās prasa radīt rubļa un finanšu instrumentu tirgu, kuri apdrošinās kursa svārstību riskus savstarpējās tirdzniecības galveno preču aspektā. Deputāts ir pārliecināts, ka tuvākajos gados norēķini ar Ķīnu rubļos varētu sasniegt 50% (patlaban šis rādītājs saglabājies 10% apjomā).

Viens no avīzes informācijas avotiem pastāstījis, ka maksājumi saskaņā ar līgumiem, kas jau noslēgti dolāros, tāpat pāries pie rubļiem un juaņām.

Ziņu lente
0