Ministrs: Latvijā valda totāla nabadzība, pietiek izspiest nodokļus no "sīkaļām"

© Photo Valsts kancelejaМинистр внутренних дел Сандис Гиргенс
Министр внутренних дел Сандис Гиргенс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērn ēnu ekonomikas īpatsvars Latvijā sasniedzis 24,2% IKP, taču, pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena domām, valdībai jādomā, kā piesaistīt valstij lielo biznesu, kas ienestu budžetā miljardiem eiro, nevis izspiest nodokļus no "sīkaļām".

RĪGA, 17. maijs — Sputnik. Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens paziņoja, ka valsts budžeta apmērs liecina par "totālu nabadzību" un aicināja nevis skraidīt pakaļ oficiantiem un frizieriem, kuri kaut ko nav samaksājuši nodokļos, bet gan piesaistīt lielo starptautisko biznesu, vēsta avīze Dienas Bizness.

"Mūsu valsts budžets ir 9 miljardi eiro, tā taču ir totāla nabadzība! Man ļoti žēl, ka arī šogad mēs atkal skraidām pakaļ oficiantiem, frizieriem un treneriem un žēlojamies, ka viņi nav samaksājuši kaut kādus nodokļus. Tas taču ir zems līmenis. (..) Jādomā, kur mēs atrodamies pasaules kartē, kādu nodokļu politiku varam piedāvāt, kādas nozares attīstīsim un ko piedāvāsim pasaulei," teica Ģirģens ēnu ekonomikai veltītā diskusijā.

Министр финансов Янис Рейрс подал бюджет на 2019 год в Сейм - Sputnik Latvija
Finanšu ministrija: Latvijā 600 tūkstoši strādājošo "velk" 450 tūkstošus pensionāru

Pēc viņa domām, Latvijai jāpiesaista lielais starptautiskais bizness, piemēram, interneta tehnoloģiju jomā. IT uzņēmumiem būtu iespējams izveidot speciālu ekonomisko zonu.

"Tas (ārvalstu biznesa piesaistīšana valstī – red.) ir iespējams, ja mēs piedāvāsim zemus nodokļus šim sektoram. Taču tas var atnest mums miljardiem eiro!" ir pārliecināts Ģirģens.

Politiķis uzskata, ka Latvijas Finanšu ministrijai nevajadzētu nodokļu politikas plānošanā izmantot lineāras metodes, vajag konsultēties ar biznesu par to, kā konkrēti risinājumi nodokļu jomā var palīdzēt palielināt budžetu.

Ziņu lente
0