Kadru atlases speciālists: kandidātus nākas pierunāt strādāt

© Pixabay / epicantusМужчина в пустом офисе
Мужчина в пустом офисе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien darba meklētāji jūt savas priekšrocības un var diktēt noteikumus darba devējam, uzskata uzņēmuma Arista Executive Search Partnere pārstāve Iluta Gaile.

RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. Latvijas uzņēmumiem nav viegli atrast ne tikai speciālistus, bet arī noalgot vidēja līmeņa vadītājus, - kandidātus faktiski nākas pierunāt strādāt, pastāstīja uzņēmuma Arista Executive Search Partnere vecākā konsultante Iluta Gaile, vēsta Dienas Bizness.

Записи в блокнот - Sputnik Latvija
Uzņēmuma vadītājs: aizpildīt piecas vakances Latvijā – vesels notikums

Viņa pauda, ka šodien darbinieks, nevis darba devējs diktē noteikumus un jūt savas priekšrocības. I.Gaile piezīmēja, ka sludinājumi vairs nedarbojas.

Kandidātu vadītāja amatam lielā kompānijā ar labu reputāciju atrast nav grūti – Latvijā daudzi grib vadīt. Taču vidēja līmeņa vadītājus vai speciālistus šodien atrast nebūt nav viegli, atklāja kadru atlases speciāliste.

Viņa atgādināja, ka labi speciālisti Latvijā bez darba nesēž un darba vietu maina negribīgi. Algas apmēram ir nozīme, tomēr šodien daudziem svarīgs ir arī darba saturs un uzņēmuma reputācija. Šim nolūkam uzņēmumam jāpiedalās sociālajos projektos, kuri dāvā labu imidžu, stāstīja I.Gaile.

Reģionos darbaspēka trūkums jūtams mazāk, nekā Rīgā, viņa paskaidroja.

Панорама Риги - Sputnik Latvija
Valsts sektors publicē vakances: ar divām valodām var pelnīt 5 tūkstošus eiro

Speciāliste atklāja, ka uzņēmuma pakalpojumus meklē klienti no Gulbenes, Valmieras un Liepājas – pārsvarā tie ir lielie ražošanas uzņēmumi. Viņi lūdz atrast darbiniekus, taču jāsaprot, ka ir jāpiedāvā laba alga, samērojama ar piedāvājumiem Rīgā, lai labs darbinieks vai vadītājs izvērtētu iespēju doties uz reģionu, viņa uzsvēra.

Komentējot biznesa ieteikumus atvieglot viesstrādnieku uzaicināšanas noteikumus, viņa paziņoja: pēc viņas domām, būtu labāk, ja valstī tiktu radīti labvēlīgi apstākļi aizbraukušo iedzīvotāju mājāssaukšanai.

I. Gaile zināja teikt, ka daudzi inženieri no Latvijas, kuri aizbraukuši darbā uz Norvēģiju, uz naftas platformām, tagad esot gatavo atgriezties, un vajadzīgi konkurētspējīgi piedāvājumi, lai pamudinātu speciālistus spert šādu soli.

Ziņu lente
0