Prieks Tūre: karstā vasara izputinājusi tūrisma aģentūru

© Artis PupinsПляж в Юрмале
Пляж в Юрмале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānijā līdz pēdējam cerēja, ka Latvijā kļūs vēsāks.

RĪGA, 30. augusts – Sputnik. Tūrisma aģentūra Prieks Tūre nosauca darbības pārtraukšanas iemeslu – pārāk karstā vasara Latvijā, vēsta LSM.lv.

Šonedēļ kompānijas Prieks Tūre klienti pavadīja ārzemēs dažas nepatīkamas dienas neziņā sakarā ar transportu un nakšņošanu. Uz šo brīdi "Prieksture.lv cietušie klienti" Facebook grupai pievienojušies 80 cilvēki.

Отдыхающие на пляже курортного поселка Симеиз в Крыму - Sputnik Latvija
Nebijusi vasara: Krima uzstāda rekordus pēc tūristu skaita

Uzņēmums paziņoja par savas darbības pārtraukšanu un tagad izpārdot īpašumus un nekustamo īpašumu, lai atgrieztu klientiem naudu par jau iegādātajām ceļazīmēm. Prieks Tūre portāls nedarbojas, tā birojā no klientiem pieņem iesniegumus par naudas atgriešanu. Žurnālistu aptaujātie tūristi pastāstīja, ka grasījās doties braucienā pēc pāris dienām, taču par atcelšanu viņiem paziņoja draugi un paziņas, nevis pats tūroperators.

Savu bankrotu kompānija, kura strādā ārvalstu tūrisma jomā, skaidro, tostarp, ar netipiski karsto vasaru Latvijā. SIA Prieks Tūre valdes priekšsēdētājs Sergejs Ivasjuta paskaidroja, ka līdz pēdējam pastāvēja cerība savākt nepieciešamos līdzekļus kompānijas darbības turpināšanai.

"Visu vasaru mēs lidojām ar pustukšām lidmašīnām un braukājām ar pustukšiem autobusiem. Cerējām, ka – OK, laikapstākļi pasliktināsies, sāks līt, un cilvēki sāks pirkt tūres. Taču situācija neuzlabojās, mēs to nesagaidījām. Un beigu beigās pieņēmām lēmumu neaiziet vēl lielākos mīnusos."

Vēstules ar šādu pašu skaidrojumu saņēma arī kompānijas partneri.

Lēmums par biznesa apturēšanu pieņemts aizritējušajās brīvdienās.

Prieks Tūre vadītājs uzsvēra, ka kompānijai pietiks naudas, lai izmaksātu klientiem naudu par nenotikušajiem braucieniem. Arī tiem tūristiem, kuri šobrīd atgriežas no Horvātijas un Bulgārijas, nav ne par ko jāraizējas.

Tūroperators pat cer pārvarēt radušās finanšu grūtības un ar laiku atjaunot darbu. Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības centrs šaubās, ka Prieks Tūre izdosies iegūt darbības turpināšanai nepieciešamo licenci.

Ziņu lente
0