ABLV apsūdz ASV Finanšu ministriju apmelošanā un lūdz policijas iejaukšanos

© Sputnik / Sergey MelkonovABLV Bank
ABLV Bank - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas Finanšu noziegumu apkarošanas dienests nodarījis neizlabojamu zaudējumu ABLV bankas reputācijai un Latvijas finanšu sistēmai uz viltus ziņu pamata, uzskata bankā.

RĪGA, 24. augusts — Sputnik. Valsts Policijas Kriminālpolicijas galvenā pārvalde uzsākusi procesu par apzinātu nepatiesu ziņu izplatīšanu par situāciju Latvijas finanšu sektorā pēc ABLV iesnieguma, vēsta Press.lv.

Kā stāsta Valsts policija priekšnieks Ints Ķuzis, iesniegumā minēti vairāki fakti, kurus nav iespējams pārbaudīt bez kriminālprocesa uzsākšanas. Process uzsākts sakarā ar faktu pārbaudīšanu, nevis pret konkrētām personām.

Eiro - Sputnik Latvija
Eiropas Padome uzsākusi pastiprinātu naudas plūsmas kontroli Latvijā

ABLV Bank sabiedrisko attiecību vadītājs Artūrs Eglītis pastāstīja aģentūrai LETA, ka kriminālprocess uzsākts sakarā ar 14. februāra bankas iesniegumu. Tā kā bankai nebija un nav tiesību, pilnvaru un procesuālo iespēju pārstrīdēt melīgos apgalvojumu, ABLV Bank vērsās policijā, lai tā vispusīgi un detalizēti pārbauda informāciju, kura izskanēja februārī.

Pēc ABLV Bank viedokļa, Amerikas Finanšu noziegumu apkarošanas dienesta (FinCEN) paziņojumā par banku un Latvijas finanšu sistēmu izmantota nepatiesa informācija, kā arī nav ņemta vērā bankas veiktie pasākumi pret nelikumīgā ceļā iegūto līdzekļu legalizāciju.

Šīs informācijas izplatīšana nodarījusi ievērojamu un neizlabojamu zaudējumu bankas un finanšu sistēmas reputācijai kopumā, uzskata ABLV Bank. Pēc bankas domām, FinCEN tika maldināta par notiekošo.    

Ziņu lente
0