Trampa padomnieks nosaucis tērauda un alumīnija nodevu atcelšanas nosacījumus ES

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas prezidenta padomnieks uzsvēra, ka nodevas tiks atceltas tikai veiksmīga tirdzniecības pārrunu iznākuma gadījumā ar Eiropas Savienību.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. ASV prezidenta padomnieks ekonomikas jautājumos Larijs Kudlovs paziņoja, ka Eiropas tērauda nodevas var tikt atceltas, ja tirdzniecības pārrunas ar ES būs veiksmīgas, vēsta RIA Novosti.

Padomnieks atzīmēja, ka, ja viss būs labi, tad darījums tiks īstenots vairākos posmos.

Francijas karogs - Sputnik Latvija
Francija paziņojusi par tirdzniecības kara sākumu starp Eiropas Savienību un ASV

"Ja darījums noritēs labi, tad tā notiks vairākos posmos. Es nedomāju, ka būs nodevas Eiropas Savienības tēraudam. Es nedomāju, ka būs nodevas automobiļiem. Es nevēlos skriet uz priekšu, taču prezidents atzīmēja <…> Tas tika apspriests," pateica Kudlovs.

Savukārt Amerikas Finanšu ministrijas vadītājs Stīvens Mnučins atzīmēja, ka Eiropas Savienībai jāatver savi tirgi ASV lauksaimniecības produkcijai.

Iepriekš notika ASV prezidenta Donalda Trampa pārrunas ar Eirokomisijas vadītāju Žanu Klodu Junkeru. Pēc šīs tikšanās Tramps paziņoja, ka puses sāks darbu visu nodevu un subsīdiju atcelšanas virzienā.

ASV tirdzniecības ministrs Vilburs Ross arī precizēja, ka Vašingtona pagaidām neieviesīs nodevas ES automobiļiem, taču tērauda un alumīnija nodevas paliks.

Tērauda un alumīnija nodevas

Marta beigās ASV ieviesa importa nodevas tēraudam 25% apmērā un alumīnijam 10% apmērā, tostarp, no Krievijas. Vašingtona pamatoja to ar nacionālās drošības nosacījumiem.

Krievija nosauca lēmumu par neleģitīmu un solīja izstrādāt visus iespējamos reaģēšanas mehānismus.

Jūnijā Maskava paziņoja, ka valsts ieviesīs nodevas ASV celtniecības un ceļu remonta tehnikai un vairākām citām precēm, taču medikamentu to vidū nebūs.    

Ziņu lente
0