Valsts ieņēmumu dienests atklājis pārmaksāto nodokļu summu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā atzīmēja VID vadītāja pienākumu izpildītāja Dace Pelēka, 2020. gadā Dienests pabeigs jaunās sistēmas ieviešanu, kas maksimāli vienkāršos iedzīvotājiem un uzņēmējiem ienākumu deklarācijas sagatavošanu.

RĪGA, 28. jūlijs – Sputnik. Gada ienākumu deklarācijas no marta līdz jūlija sākumam Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesnieguši 806 tūkstoši iedzīvotāju, paziņoja intervijā LNT telekanāla raidījumam 900 sekundes Dienesta vadītāja vietas izpildītāja Dace Pelēka.

Заполнение налоговой декларации, архивное фото - Sputnik Latvija
Latvijā samazinās nodokļu parādi

Viņa piebilda, ka VID jau ir izmaksājis 115 miljonus eiro pārmaksātā iedzīvotāju ienākumu nodokļa – par 36 miljoniem vairāk nekā 2017. gadā. 2020. gadā VID pabeigs jaunās sistēmas ieviešanu, kas maksimāli vienkāršos iedzīvotājiem un uzņēmējiem ienākumu deklarācijas sagatavošanu, atzīmēja Pelēka.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, līdz 2017. gada decembra beigām VID atgrieza Latvijas iedzīvotājiem 113,2 miljonus eiro pārmaksātos iedzīvotāju nodokļus. Tas bija par 24,3 miljoniem vairāk, nekā 2016. gadā. VID Nodokļu pārvaldes pārstāve Dace Ķirse-Ķirša iepriekš paziņoja, ka kopumā 2017. gadā valsts iedzīvotāji iesniedza vairāk nekā 800 tūkstošus ienākumu deklarācijas par iepriekšējiem gadiem, un tas ir ievērojami vairāk, nekā 2016. gadā. Sākot ar 2021. gadu plānots atgriezt pārmaksātos nodokļus automātiski, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija piedāvā šiem nolūkiem izveidot elektronisku sistēmu.

Iepriekš portālā Manabalss.lv tika izveidota petīcija par automātisku pārmaksāto nodokļu izmaksu, kura savāca vairāk nekā 10 tūkstošus parakstu. Šobrīd petīciju izskata Saeimas komisija. Pēc tam tiks sagatavots rīkojuma projekts, kuru izskatīs Saeima.

Ziņu lente
0