Jānis Jenzis par "Vairāk saules" lietu": Latvijā varu sagrābusi policija

© Sputnik / Sergey MelkonovСеть ресторанов Vairāk saules
Сеть ресторанов  Vairāk saules - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Mēs sēžam pie kopējā galda, apspriežam, kas mums ir jādara un jāmaina, kad ielaužas policija un visus arestē," - tēlaini aprakstīja situāciju Latvijas Restorānu biedrības vadītājs.

RĪGA, 28. jūnijs – Sputnik. Latvijas spēka struktūru darbības pēdējā laikā arvien skaidrāk liecinā par to, ka valsts pārvēršas policistu valstī, paziņoja Latvijas Restorānu biedrības vadītājs Jānis Jenzis intervijā Latvijas Radio 4.

Gajds - Sputnik Latvija
Latvijas restorānu īpašnieki piedāvā nozares PVN samazināt četras reizes

Pēc viņa sacītā, it sevišķi tas bija pamanāms deputāta Artusa Kaimiņa aizturēšanas un restorānu tīkla "Vairāk saules" arestu un kratīšanu laikā.

"Restorānu biedrība, Ieņēmumu dienests, Finanšu ministrija, Ekonomikas ministrija, Latvija Viesnīcu un restorānu asociācija sēž pie viena galda, grupā, un apspriež nodokļu slogu mūsu nozarē. Mēs sēžam pie kopējā galda, pirmie visu nozaru vidū atklāti runājam, ka nevaram visu nomaksāt, vienosimies, ka mēs visi vēlamies dzīvot godīgi un naktīs mierīgi gulēt. Mēs apspriežam, kas mums ir jādara un jāmaina. Tobrīd ielaužas policija un visus arestē. Notiek plaša kratīšana 34 vietās, kura laikā bērniem atņem telefonus," — stāsta Jenzis.

Normālās valstīs policija strādā profesionāli, nevis uzvedas kā barbari, kuri visur ielaužas, moka bērnus, visus arestē, pazemo, saka viņš.

"Tāda izjūta, ka varu valstī pārņem policija un dara visu, ko vēlas. XXI gadsimtā kas tamlīdzīgs ir nepieņemams," — uzskata Jenzis.

Jūnijā policija veica kratīšanas restorānos "Vairāk saules" sakarā ar aizdomām par iejaukšanos kases aparātu darbā. 12. jūnijā tika aizturēti četri cilvēki, kuri saistīti ar restorānu tīkla darbību. Policijai ir aizdomas, ka nelikumīgu darbību dēļ valstij nodarīti zaudējumi 1,5 miljona eiro apmērā. "Vairāk saules" pārstāvji kategoriski noliedz izvirzītās apsūdzības, pieļaujot, ka notikušais esot konkurentu provokācija.

Iepriekš Jenzis nosauca kratīšanas "Vairāk saules" restorānos par "triecienu Latvijas tūrismam", jo kvalitatīva virtuve ir viens no iemesliem, kuru dēļ tūristi izvēlas Rīgu.

Ziņu lente
0