Tez Tour vadītājs pastāstīja, kas Latvijā tiek pārdots vislabāk

CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns / RīgaРесторанчики и кафе Вецриги
Ресторанчики и кафе Вецриги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijai ir sava eksotika – galvenā valsts īpatnība ir tās nelielais iedzīvotāju skaits, ko var veiksmīgi pārdot, paziņoja tūroperatora Tez Tour Latvia vadītājs Konstantīns Paļgovs.

RĪGA, 11. jūnijs – Sputnik. Pēc tūroperatora Tez Tour Latvia vadītāja Konstantīna Paļgova sacītā, pasaules lielpilsētu iedzīvotājiem Latvijas galvenā īpatnība, kā arī eksotika, ir nelielais iedzīvotāju skaits valstī. Par to Paļgovs pastāstīja intervijā radio Baltkom.

Круизный лайнер Costa Pacifica - Sputnik Latvija
Kruīzi tranzīta vietā: Rīgas osta pelna uz tūristu rēķina

Kā piemēru viņš minēja neseno Ķīnas delegācijas vizīti Latvijā. Paļgovs paziņoja, ka ķīniešu tūristi bijuši sajūsmā par Latviju, kuru viņi nekad nav redzējuši un par kuru pat nekad nav lasījuši. Paļgovs uzsvēra, ka tādas valstis kā Latvija aziātiem ir eksotika.

"Ķīnā uz centrālās ielas tevi pastums no visām malām. Tas ir normāli, jo viņi dzīvo diezgan ciešā blīvumā un labi zina, kas ir kvadrātcentimetrs," — paskaidroja Paļgovs.

Viņš pastāstīja, ka kamēr ķīniešus veda uz Rundāli, viņi visu laiku interesējās, kur pazuduši cilvēki, jo tukšas ielas viņiem ir tāda pati fantastika, kā vairāku miljonu pilsēta Latvijas iedzīvotājiem.

Pēc Tez Tour Latvia vadītāja domām, ja Rīga pēc tūristu skaita pielīdzināsies kaut vai Prāgai, tad Latvijas galvaspilsētā nepaliks brīvas vietas milzīgo ļaužu pūļu dēļ.

Iepriekš tika ziņots, ka Rīga ieņēmusi piekto vietu Eiropas 2018. gada labāko tūristu galamērķu konkursā – European Best Destinations. Izņemot Rīgu, labāko pieciniekā iekļuva Spānija Bilbao, Francijas Kolmara, Horvātijas Hvaras sala, savukārt par labāko tika atzīta Polijas Vroclava. Vērts atzīmēt, ka par Rīgu nobalsoja gandrīz 30 tūkstoši cilvēku Latvijā un ārzemēs.

Цветы на террасе - Sputnik Latvija
Vājais dzimums demonstrē spēku: tūristes izdemolējušas kafejnīcas terasi Rīgā

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2017. gadā Rīgu apmeklēja rekordliels tūristu skaits: galvaspilsētas viesnīcās un citās ceļotāju uzturēšanās vietās apmetās 1 391 856 ārzemju viesi, kas ir par 11,5% vairāk, nekā 2016. gadā, savukārt kopējais tūristu skaits sasniedzis 2,5 miljonus cilvēku.

Turklāt Rīgas osta pērn apkalpoja 830 380 pasažierus, kas ir par 42,8% vairāk, nekā 2016. gadā. Tostarp, 2017. gadā ostā tika apkalpoti 87 384 kruīzu kuģu pasažieri, kas ir par 22,4% vairāk.

Tiek atzīmēts, ka 2017. gadā visvairāk tūristu Latvijā bija no Krievijas (15,1%), Lietuvas (14,9%), Francijas (14,7%), Lielbritānijas (11,8%), Somijas (11,4) un Spānijas (10,9%).

Ziņu lente
0