Pēc Rimšēviča aizturēšanas Guseļņikovs noalgojis apsardzi

© Sputnik / Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasВ хранилище банка
В хранилище банка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms tam Norvik banka lielākais akcionārs nopircis visus Latvijas avīžu arhīvus, lai savāktu pēc iespējas vairāk informācijas par Rimšēviču.

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Pēc Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšanas aizdomās par kukuļa izspiešanu Norvik banka lielākais akcionārs Grigorijs Guseļņikovs iegrimis domās par savu drošību un noalgojis apsardzi sev un saviem ģimenes locekļiem.

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs - Sputnik Latvija
Rimšēvičs apstiprinājis mediju publicētās fotogrāfijas autentiskumu

"Par laimi, es neesmu saņēmis nekādus draudus, taču es saprotu, kādi cilvēki var stāvēt aiz šiem cilvēkiem. Esmu izlasījis visu medijos pieejamo par Rimšēviču, visu par šiem cilvēkiem, visus rakstus visā Latvijas neatkarības vēsturē, pat esmu nopircis visu Latvijas avīžu arhīvus. Esmu labi informēts par to, ko viņi visus šos gadus darījuši. Un, ziniet, iegrimis domās par savu drošību, noalgoju apsardzi saviem bērniem un mājām," – pastāstīja baņķieris intervijā radiostacijai Baltkom.

Guseļņikovs ir Lielbritānijas pilsonis un uzturas Londonā. Viņš paskaidroja, ka neplāno tuvākajā laikā ierasties Latvijā, taču sadarbosies arī šīs valsts tiesībsargājošajām iestādēm.

Latvijas bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs tika aizturēts sakarā ar aizdomām par kukuļa izspiešanu un saņemšanu 100 tūkstošu eiro apmērā. Vēlāk ierēdnis tika atlaists brīvībā pret ķīlas naudu 100 tūkst. eiro apmērā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pārbauda ziņas par to, ka bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds un augstu stāvoša banku sektora amatpersona izspieduši kukuli no Norvik banka lielākā akcionāra Grigorija Guseļņikova. Intervijā Associated Press baņķieris paziņoja, ka kukuļa izspiešanā iesaistīts Rimšēvičs. Pats Ilmārs Rimšēvičs šo informāciju kategoriski noliedz.

Ziņu lente
0