Pērn citu valstu iedzīvotāji uz Latviju nosūtījuši gandrīz 500 miljonus eiro

© pixabayБанкомат
Банкомат - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nauda, ko savos kontos saņem Latvijas privātpersonas, apmēram vienādās daļās ienāk gan no ES valstīm, gan no trešajām valstīm, savukārt latvieši līdzekļus sūta lielākoties Eiropas Savienības robežās.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Pērn uz Latvijas iedzīvotāju kontiem tika pārskaitīti 494 miljoni eiro, divarpus reizes mazāk, nekā uz Lietuvu un gandrīz piecas reizes vairāk nekā uz Igauniju, vēsta Eurostat.

Uz Lietuvas iedzīvotāju kontiem tika pārskaitīti 1 miljards 92 miljoni eiro, no tiem 500 miljonus sastādīja pārvedumi no Eiropas Savienības valstīm, 591 miljons no trešajām valstīm. Uz Latviju, tieši pretēji, vairāk naudas tiek sūtīts no ES dalībvalstīm: 249 miljoni pret 245 miljoniem. Uz Igauniju tika pārvesti 112 miljoni, no tiem 83 miljoni nākuši no Eiropas Savienības kontiem.

Rīga, Līvu laukums - Sputnik Latvija
Viedoklis
Prombraukšana no Latvijas: problēma vai labums?

Pārvedumu uz ārvalstīm ziņā līderpozīcijas arī ieņem Lietuva: 426 miljoni eiro, no tiem lielāko daļu – 272 miljonus – uz valstīm, kuras nav ES. Latvieši pārsūtījuši par vairāk nekā simts miljoniem mazāk: 321 miljonu eiro, turklāt 194 miljoni tika nosūtīti ES robežās. Igaunijas iedzīvotāji pārskaitījuši 46 miljonus eiro, no tiem lielākā daļa – 29 miljoni – nepameta Eiropas Savienības robežas.

Kopumā uz ES iedzīvotāju kontiem pērn tika nosūtīti 24 miljardi 64 miljoni eiro, visvairāk uz Portugāli (3 miljardus 343 miljoni, tika ņemti vērā tikai darba pārvedumi), tai seko Polija (3 miljardi 14 miljoni), Lielbritānija (2 miljardi 459 miljoni).

Savukārt ES iedzīvotāji pārskaitījuši 42 miljardus 476 miljonus, gandrīz trīs ceturtdaļas – 30 miljardus 320 miljonus eiro — ārpus savienības robežām. Visaktīvāk līdzekļus sūta no Francijas (9 miljardus 986 miljonus), Lielbritānijas (7 miljardus 86 miljonus), Spānijas (6 miljardus 765 miljonus, tikai darba pārvedumi).

Ziņu lente
0