Rēzeknes ekonomiskā zona ieguvusi divus Financial Times apbalvojumus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Financial times aptaujas rezultātiem par perspektīvākajām pasaules brīvajām ekonomiskajām zonām, Rēzeknes speciālā ekonomiskā zona saņēmusi uzreiz divus speciālos apbalvojumus.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Britu avīzes Financial Times izdevuma fDi Magazine veiktajā aptaujā par perspektīvākajām pasaules speciālajām zonām Global Free Zones of the Year 2017 Rēzeknes speciālā ekonomiskā zona (SEZ) saņēma uzreiz divus speciālos apbalvojumus kategorijās "Paplašināšanās" un "Infrastruktūras attīstība", vēsta baltnews.lv.

Kopumā pētījumā piedalījās 66 speciālās zonas no visas pasaules, kuras tika vērtētas pēc pievilcības investoriem, infrastruktūras attīstības, kā arī pēc piedāvātajām investoru iespējām un atvieglojumiem.

Даугавпилс - Sputnik Latvija
Latgales ekonomiskā zona: mirāža vai glābiņš

Kategorijā "Paplašināšanās" brīvās ekonomiskās zonas tika vērtētas, pamatojoties uz pieņemtajiem lēmumiem par uzņēmumu paplašināšanu tajās esošajās teritorijās. Attiecībā uz Rēzeknes SEZ īpaši tika atzīmēti ieguldījumi teritorijas zonas uzņēmējdarbībā, kurus veica SIA RSEZ energy Resources CHP, SIA RSEZ NewFuels un AS RSEZ Rēzeknes Dzirnavnieks.

Rēzeknes SEZ kategorijā "Paplašināšanās" par vienu punktu piekāpās Klaipēdas brīvajai ekonomiskajai zonai un atstāju tālu aiz sevis Ļipeckas SEZ no Krievijas. Turklāt Rēzeknes SEZ ieguva speciālu balvu par uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstību.

Par uzvarētāju pasaules mērogā tika atzīta DMCC speciālā zona Apvienotajos Arābu Emirātos. Savukārt Eiropas mērogā par labāko kļuva SEZ Katovicē, Polijā.

Speciālā ekonomiskā zona ir reģiona ierobežota teritorija, kurai ir īpašs juridisks statuss attiecībā pret pārējo teritoriju un ekonomisko nosacījumu atvieglojumi nacionālajiem un ārvalstu uzņēmējiem. Latvijā pastāv vairākas SEZ: trijās ostās (Rīga, Ventspils un Liepāja) un Rēzeknes pilsētā. Tāpat 2016. gadā Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija sagatavoja likumu par Latgales SEZ izveidošanu.

Ziņu lente
0