Krievijas dzelzceļu prezidents Rīgā: tranzīts palielinājies par 10,5%

© Фото F64По завершении заседания Белозеров и президент Латвийской железной дороги (LDz) Эдвинс Берзиньш 20 минут беседовали тет-а-тет
По завершении заседания Белозеров и президент Латвийской железной дороги (LDz) Эдвинс Берзиньш 20 минут беседовали тет-а-тет - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dzelzceļa transporta attīstība paātrināsies, pateicoties jaunu tehnoloģiju ieviešanai, ar to mērķi tiek ievestas IT tehnoloģijas un dokumentu elektroniskais apgrozījums, šīs jomās īpašus panākumus guvušas Baltijas valstis.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik, Ludmila Pribiļska. Krievijas dzelzceļu prezidents Oļegs Belozerovs paziņoja par kravas plūsmas pieaugumu starptautiskajā satiksmē par 10,5% kopš šī gada sākuma. Pozitīvai tirdzniecības dinamikai ir jānostiprina projekts "Viens vilciens – viens ceļš. Eirāzija" ar Krievijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Ķīnas dalību, kurš tika apspriests 67. Sadraudzības dalībvalstu dzelzceļa transporta padomes sēdē. Tā norisinājās 19. un 20. oktobrī Rīgā Belozerova vadībā. Šobrīd satiksmes projektam no Urumči līdz Berlīnei tiek sagatavots tehniski ekonomiskais pamatojums, par tā galvenajiem peļņas ģeneratoriem kļūs kravas.

"1520 dzelzceļu tīklam ir nepieciešami universāli lēmumu pieņemšanas modeļi, lai vagoni kustētos bez šķēršļiem un tiktu apmaksāti laicīgi. Padomes loma ir izstrādāt tādus modeļus, laikus saskaņojot tos ar dalībvalstu nacionālo likumdošanu vai iniciējot izmaiņas tajā," — atzīmēja Belozerovs.

Padome vērsās pie koridora dalībniekiem no Ķīnas līdz Eiropai ar piedāvājumu piemērot nulles likmi PVN ekspress-pārvadājumiem šajā maršrutā un jau ir saņēmuši pozitīvas atbildes no Lietuvas un Kazahstānas.

Dzelzceļi kļūst par orientētiem uz klientiem un labi apzinās tirgus izaicinājumus, piedāvājot nosacījumus, kuri ir pievilcīgi partneriem, uzsvēra Belozerovs.

Железнодорожный светофор - Sputnik Latvija
Jaunās sliedēs: "Krievijas Dzelzceļš" vēlas sadarboties ar "Latvijas Dzelzceļu"

Oļegs Belozerovs pirmo reizi apmeklējis Rīgu oficiālas RŽD delegācijas vadībā, veicot ne tikai Padomes galveno plenārsēdi, bet arī virkni darba tikšanās: Krievija – Latvija, Krievija – Igaunija, Krievija – Baltkrievija – Azerbaidžāna – Irāna. Pēdējā tika veltīta transporta koridora apspriešanai "Ziemeļi-Dienvidi" ar izeju uz Indiju un Irānu, no vienas puses, un Eiropu un Skandināviju, no otras. 67. Padomes sēdē piedalījušais "Transkonteiner" ģenerālais direktors Pjotrs Baskakovs paziņoja, ka kompānija jau ir izveidojusi noliktavu Irānas ostā Bender-Abbas un veikusi konteineru testa nosūtīšanu šajā maršrutā. Tas ir pirmais solis tam, lai veiktu kravu piegādi plūsmai, kurā ir ieinteresēta arī Latvija.

Noslēdzošajā sēdes sesijā Rīgā Latvijas dzelzceļa (LDz) prezidents Edvīns Bērziņš sniedza Oļegam Belozerovam goda zīmi "Zelta lokomotīve", ko piešķir uzņēmums Latvijas dzelzceļš par īpašiem nopelniem nozares attīstībā. Tā ir ceturtā godalga uzņēmuma vēsturē un pirmā, kura tika piešķirta ārvalstu kolēģim.

Ziņu lente
0