Tuvojamies Eiropai: OCTA cenas Latvijā pieaugs

CC0 / pixabay / Автострахование
Автострахование - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grozījumi likumos, inflācija, autoservisu un veselības aprūpes pakalpojumu cenu pieaugums liek augt arī OCTA polišu cenām.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. Obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polišu cenas transporta līdzekļu īpašniekiem Latvijā pieaugs, paziņoja Latvijas transporta līdzekļu apdrošināšanas biroja valdes priekšsēdētājs Jānis Abašins intervijā LNT "900 sekundes".

Viņš norāda, ka iemeslu cenu pieaugumam esot daudz – to starpā ir gan grozījumi likumos, gan inflācija un autoservisu pakalpojumu sadārdzināšanās. Apdrošināšana "neatrodas uz neapdzīvotas salas", atzīmē Abašins.

"Cenas aug visās nozarēs, un tas nozīmē, ka mēs kā cilvēki kļūstam dārgāki, tuvojamies Eiropas līmenim. Tāpēc apdrošināšanas polišu cenas turpinās augt," – uzskata Jānis Abašins.

Viņš atzīmēja, ka salīdzinājumā ar citām Baltijas valstīm OCTA polises Latvijā vēl ir lētas. Viņš prognozēja, ka polišu cenu griesti vēl nav sasniegti, taču priekšnoteikumu būtiskam cenu pieaugumam vairs nav.

Autoapdrošināšana - Sputnik Latvija
Kad kritīsies OCTA cenas

Iepriekš vēstīts, ka civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas OCTA polišu cena šovasar pieauga par 120%. Tā ir atkarīga no autovadītāja stāža, automašīnas vecuma, avāriju skaita un to smaguma pakāpes. Jauno cenu apstākļos OCTA jaunam vadītājam ar labu mašīnu un dažām avārijām (pat nenozīmīgām) var izmaksāt 700-800 eiro, turklāt cenu palielināšanās tendence saglabājas.

Polišu sadārdzināšanās apstākļos daudzi vadītāji jau ir spiesti atteikties no OCTA – pēc Autoapdrošinātāju asociācijas vērtējuma, viņu skaits sasniedzis 1,5%.

Cenu nepamatotā palielināšanās radīja protesta vilni autovadītāju vidū, piemēram, Rīgā un Daugavpilī notika aktīvista Jurija Vasiļjeva organizētie mītiņi pret apdrošinātāju pārliecīgo apetīti.

Ziņu lente
0