Lietuvas un Latvijas ekonomiskās zonas augstu novērtētas pasaulē

© Sputnik / Sergey MelkonovРижский свободный порт
Рижский свободный порт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad fDi Magazine eksperti augstu novērtējuši Baltijas valstu īpašās ekonomiskās zonas vairākās nominācijās.

RĪGA, 19. oktobris — Sputnik. Brīvo ekonomisko zonu reitings Global Free Zones of the Year publicējis labāko BEZ sarakstu. To starpā ir arī ekonomiskās zonas Latvijā un Lietuvā, vēsta Sputnik Lietuva.

Nominācijā "Labākie apstākļi mazajam un vidējam biznesam" īpaši izcelta Kauņas BEZ. Eksperti to apbalvojuši par infrastruktūras uzlabošanu, jaunu investīciju piesaistīšanu un ārējo sakaru attīstību.

"Mēs ļoti lepojamies ar to, ka ārvalstu investori pēc nopelniem novērtējuši Kauņas BEZ. Šis apbalvojums dāvās papildu stimulu mūsu attīstībā," – norādīja galvenais pārvaldnieks Vitauts Petružis.

Klaipēdas BEZ izcīnījusi līdera vietu polimēru ražošanas jomā. Eksperti to īpaši augstu novērtēja par ātro atklāšanu, turklāt BEZ saņēma apbalvojumus nominācijās "Paplašināšanās" (balva tajā tiek piešķirta par ražošanas rādītāju palielināšanu, personāla paplašināšanu un jaunu objektu celtniecību BEZ teritorijā – red.), "Enerģētiskā efektivitāte" un "Ieguldījums nacionālajā ekonomikā".

Младенец в корзинке - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eiropa 2050: demogrāfiska pašnāvība un ekonomiskā izaugsme

Latvijas Ventspils brīvosta tika atzīta par labāko loģistikas un pārrobežu sadarbības jomās. Eksperti atzīmēja būtisko ražošanas pieaugumu Rēzeknes BEZ un infrastruktūras attīstību abās zonās Latvijā.

Reitingu Global Free Zones of the Year ik gadus sastāda žurnāls fDi Magazine (The Financial Times nodaļa). Lietuvas BEZ iekļautas labāko un perspektīvāko sarakstā kopš 2012. gada, bet Latvijas zonas tajā parādījās tikai 2016. gadā.

Ziņu lente
0