airBaltic neatstāj Igaunijas Nordica nekādu iespēju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
airBaltic var iznīcināt Igaunijas nacionālās aviokompānijas ideju – Rīga pērk Kanādā vairāk nekā duci jaunu lidmašīnu, tad Nordica būs vēl grūtāk ar to konkurēt.

RĪGA, 29. septembris – Sputnik. airBaltic iegādāsies no Kanādas korporācijas Bombardier ne mazāk par 13 jaunām lidmašīnām, praktiski neatstājot Igaunijas iespējas Nordica noturēties konkurences cīņā par starptautisko lidojumu pasažieriem, raksta Sputnik Igaunija.

Air Baltic Bombardier CS300 - Sputnik Latvija
airBaltic saņēmusi septīto CS300 lidmašīnu

Kā raksta aģentūra Bloomberg, airBaltic attīsta iepriekš novērtēto par vairāk nekā miljardu eiro darījumu ar Bombardier, neskatoties pat uz to, ka ASV varas iestādes, pamatojoties uz Boeing sūdzībām, ieviesa importa nodevas Bombardier C sērijas lidmašīnām, kas neizbēgami palielina pārdevēja un pircēja izdevumus.

Pati airBlatic ziņo par tai jau esošās flotes papildināšanu ar jaunajiem laineriem, kā par notikušu faktu. Pašlaik kompānijas avio parkā ir septiņas Kanādas lidmašīnas.

airBaltic vadītājs Martins Gauss paziņojis žurnālistiem, ka lidmašīnas tiks iegādātas "noteikti līdz nākamā gada beigām", un, tādējādi, aviokompānijas Kanādas lidmašīnu flote perspektīvā pilnībā sastāvēs no C sērijas lidmašīnām, tām, visticamāk, pievienosies Brazīlijas Embraer E2 lidmašīnas.

"Mēs pieņēmām stratēģisku lēmumu pilnībā pāriet uz reaktīvajām lidmašīnām. Pagaidām nav skaidrs, kad mēs veiksim pasūtījumu, taču mēs noteikti nomainīsim visus mūsu turbopropelleru lidmašīnas ar C sēriju," — teica Gauss.

Tāpat viņš paziņoja, ka kompāniju nebiedē ASV ieviestās sankcijas pret Bombardier lidmašīnām, jo tām ir "politisks raksturs" un nav nekāda sakara ar pašu mašīnu kvalitāti.

Igaunijas valsts aviokompānija Nordica jau radīšanas brīdī uz savas priekšgājējas Estonian Air "drupām" izrādījās ļoti sarežģītā konkurences situācijā – airBaltic rīkojās absolūtā saskaņā ar tirgus likumiem, un aktīvi apguva Igaunijas debesis, izmantojot brīdi un atņemot igauņiem maršrutus un pasažierus.

CS300 lidmašīnas sadedzina apmēram par 21% mazāk degvielas, nekā nolietotie Boeing 737-300, ko Latvijas kompānija vēlas aizstāt un spēj nolidot lielākus attālumus. Tas viss nodrošinās airBaltic papildus priekšrocības konkurences cīņā reģionā.

Ziņu lente
0