Vācija atjauno tirdznieciskās attiecības ar Krieviju

© Pixabay / martaposemuckel Денежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārējas tirdzniecības palātas valdes priekšsēdētājs norāda, ka komersanti, kuri strādā Krievijas tirgū, atklājuši, ka lietas atkal "iet kalnup". Viņu optimistiskā noskaņa saistīta ar pakāpenisko Krievijas ekonomikas "uzlabošanos".

RĪGA, 5. maijs —Sputnik. Krievijas ekonomika ir atdzīvojusies pēc divu gadu recesijas, un vācu uzņēmēji pozitīvi vērtē tirdzniecisko sadarbību ar Maskavu, raksta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu Die Zeit.

Денежные купюры - Sputnik Latvija
Welt: ekonomika Krievijā ir stabilāka nekā "haotiskajā eirozonā"

Saskaņā ar Krievijas un Vācijas Ārējas tirdzniecības palātas datiem, 2017. gada pirmajos divos mēnešos preču apgrozījums starp abām valstīm pieaudzis par 43% salīdzinājumā ar šo periodu pērngad, un sasniedzis 6,7 miljardus eiro. Turklāt lielākā daļa vācu uzņēmēju, kuriem ir bizness Krievijā, prognozē turpmāku peļņas pieaugumu.

Ārējas tirdzniecības palātas valdes priekšsēdētājs Matiass Šeps norāda, ka komersanti, kuri strādā Krievijas tirgū, atklājuši, ka lietas atkal "iet kalnup". Viņu optimistiskā noskaņa pārsvarā ir saistīta ar pakāpenisko Krievijas ekonomikas "uzlabošanos".

Daudzi uzņēmēji, tomēr norāda uz ES sankciju negatīvo efektu.

"Vācu uzņēmēji bažījas, ka lielāko daļu tirgus ierobežojumu dēļ var pārņemt konkurenti, piemēram, ķīniešu uzņēmēji," — teikts rakstā.

Krievijas un Vācijas tirdzniecības apjoms samazinājies no 38 miljardiem eiro 2012. gadā līdz 21,5 miljardiem 2016. gadā. Šajā laikā savu darbību Krievijā pārtraukuši vairāk nekā 500 vācu uzņēmumu. Tomēr pēdējo mēnešu pozitīvā statistika liecina, ka preču apgrozījums starp abām valstīm atgriezīsies iepriekšējā līmenī, rezumē autors.

Ziņu lente
0